Hoppa till innehåll

Vill du bidra med vetenskapligt perspektiv till frågor som rör nutrition?

Sista ansökningsdag
03 november 2024 (2 dagar kvar)
Publiceringsdatum
10 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Har du god kunskap om nutritionsfrågor och vill bidra till att åtgärder för att nå en hållbar livsmedelskonsumtion vilar på vetenskaplig grund? Har du erfarenhet av att granska och sammanställa vetenskapliga studier och förmåga att på ett enkelt sätt förklara komplexa samband? Då kan du vara vår nya medarbetare på enheten för nutrition. Här blir du del av en enhet med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag. Välkommen med din ansökan! Varför Livsmedelsverket? Säker mat, säkert dricksvatten och hållbara matvanor är centralt för ett hållbart samhälle. De frågor vi på Livsmedelsverket arbetar med berör alla på ett eller annat sätt. Livsmedelsverket är med och bygger Sveriges civila försvar och har en nyckelroll för en robust livsmedels- och dricksvattenförsörjning. Vi är Sveriges expertmyndighet inom livsmedelsfrågor och hanterar dagligen aktuella frågor som angår människors liv och vardag. Avdelningen för risk- och nyttovärdering Avdelningen består av tre enheter: enheten för nutrition, enheten för biologiska faror och enheten för toxikologi. På avdelningen arbetar vi tillsammans med att göra risk- och nyttovärderingar, och tar fram olika vetenskapliga underlag för Livsmedelsverkets rekommendationer och råd, lagstiftning och för den riskbaserade livsmedelskontrollen. Du kommer att tillhöra enheten för nutrition med 12 engagerade medarbetare som bland annat tar fram vetenskapliga underlag inom nutritionsområdet och genomför undersökningar av matvanor och livsmedelskonsumtion i Sverige. Underlagen som enheten tar fram används av de som utformar insatser (t ex kostråd, riktlinjer och kunskapsstöd), arbetar med lagstiftning inom EU och nationellt, eller jobbar med beredskapsfrågor. Din roll Du kommer att arbeta med att tolka data och studier och ta fram vetenskapliga underlag som sedan används som stöd till andra avdelningar och externt. I arbetsuppgifterna ingår att utifrån en frågeställning sammanställa och presentera evidens inom ett område på ett enkelt och tydligt sätt. Data och underlagen bidrar till arbetet med att skapa förutsättningar för en hållbar livsmedelskonsumtion. Det kan bli aktuellt med nationella och internationella samarbeten i frågor som rör nutrition. Arbete med data om konsumtion och med matvaneundersökningar tillkommer beroende på verksamhetens behov. Du kommer att delta i enhetens omvärldsbevakning och kontinuerliga förbättringsarbete. Din kompetens Krav för tjänsten: • Du har akademisk examen inom nutrition eller närliggande område, med fördjupade kunskaper inom nutrition och epidemiologi samt erfarenhet av att kritisk granska och bedöma studier • Du har god kunskap inom kostundersökningsmetodik • Du är van att skriva vetenskapliga underlag, såsom vetenskapliga artiklar och olika typer av rapporter • Du är duktig på att hantera komplexa frågeställningar och förklara för andra på ett lättbegripligt sätt • Du är van att hantera data och göra statistiska analyser • Du ska uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska Meriterande för tjänsten: • du har doktorsexamen inom relevant område • du är bekväm med, och har erfarenhet av, att presentera och föra fram målgruppsanpassade budskap • du har erfarenhet av tvärvetenskapliga samarbeten • du har kunskap om hållbarhetsfrågor kopplat till livsmedel Dina personliga egenskaper Du är självgående, bra på att ta egna beslut och har gott omdöme. Du har lätt för att analysera data och information, se mönster och lyfta blicken för ett helhetsperspektiv. Du arbetar strukturerat, noggrant samt levererar resultat med kvalitet i tid. Då arbetet innebär samarbeten med flera avdelningar och externa samarbetspartners behöver du vara flexibel och ha god samarbetsförmåga. Du trivs med att hantera flera parallella uppgifter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Välkommen att kontakta oss Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Carolina Åkerblom. Representant för Saco-S är Ulla-Kaisa Koivisto Hursti och för ST Anneli Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00. Sista ansökningsdag är 2024-11-03. Ansök via platsannonsen på Lediga jobb (livsmedelsverket.se), märk ansökan med diarienummer 2024/03471. Ansökan ska vara skriven på svenska. Mer information om tjänsten Anställningsform: Tillsvidare, Heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Titel vid anställning: risk och nyttovärderare. Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse. Organisationstillhörighet: Avdelningen för risk- och nyttovärdering/Enheten för nutrition Placeringsort: Uppsala All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten. Inför intervju Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju. Vi gör vår bedömning grundat på den information som finns i ansökningshandlingarna och var därför tydlig med att beskriva hur du uppfyller kvalifikationerna. Välkommen med din ansökan! Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Om Livsmedelsverket Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt, och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris. Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll. Totalt är vi cirka 700 medarbetare, varav drygt 390 i Uppsala och ytterligare ca 300 som arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
03 november 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se