Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Kvalitetsansvarig till Famora Foods

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Brinner du för kvalitet och har tidigare erfarenhet av livsmedelsproduktion? Är du dessutom en person med högt engagemang och som trivs i en roll där du får ta ett helhetsansvar? Då kan rollen som kvalitetsansvarig hos det familjeägda och framgångsrika Famora Foods vara din nästa möjlighet! Här får du arbeta med marknadsledande produkter som Dave & Jon's smaksatta dadlar, i en modern anläggning norr om Uppsala. Med lång erfarenhet och fokus på innovation och hållbarhet, erbjuder Famora Foods en arbetsmiljö där du verkligen kan göra skillnad.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Famora Foods.

Om företaget

Famora Foods AB är ett helägt familjeföretag som drivs av familjen Orang (Famora). Det grundades redan 1987 av Yousef Orang. Med Yousef som styrelseordförande drivs företaget idag i andra generationen av syskonen David (VD), Jonas, Susanna och Elias. Företaget har över 40 anställda och är specialiserat på snacks, nötter och torkad frukt, med särskilt fokus på att rosta nötter och skapa balanserade smaker. 2018 byggde de en toppmodern produktionsanläggning norr om Uppsala, med nötrosteri, dragéringsenhet och automatiska paketeringslinjer. Detta gör att de kan kontrollera hela produktionskedjan och leverera högkvalitativa produkter.

Ett av deras mest kända varumärken är Dave & Jon's, som erbjuder smaksatta dadlar och har blivit en favorit bland deras kunder. Oavsett om det handlar om pris, kvalitet eller innovation, strävar Famora Foods alltid efter att sätta konsumentens intressen i första rummet och leverera produkter som verkligen gör skillnad.

Arbetsuppgifter

Som kvalitetsansvarig på Famora Foods har du ett helhetsansvar i att säkerställa att Famora Foods produkter håller högsta möjliga kvalitet. Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar att upprätthålla och förbättra företagets kvalitetssäkringssystem, med särskilt fokus på arbete enligt BRC-standarder. Detta innebär att du genomför produktkontroller, internrevisioner samt hanterar dokumentation och säkerställer regelefterlevnad. Du arbetar också med att förbereda och följa upp tredjepartsrevisioner. Vidare ansvarar du för att utföra leverantörsbedömningar och säkerställa att alla certifikat och specifikationer är uppdaterade. Dina dagliga uppgifter inkluderar kvalitetskontroller av inkommande gods, genomförande av sensoriska tester, fuktmätningar och att skicka prover för analys samt rapportera avvikelser. Famora Foods värdesätter hållbarhet högt och du kommer att spela en viktig roll i deras arbete kopplat till hållbarhet och socialt ansvarstagande.

Ansvarsområden:
* Upprätthålla och förbättra kvalitetssäkringssystem enligt BRC-standarder
* Genomföra utvärderingar av leverantörer
* Säkerställa produktkvalitet genom regelbundna kontroller
* Internrevision och tredjepartsrevision
* Identifiera och rapportera avvikelser

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Tidigare erfarenhet av en liknande roll som kvalitetsansvarig
* Erfarenhet av livsmedelsproduktion
* Eftergymnasialutbildning inom livsmedel exempelvis livsmedelsagronom, processteknik eller liknande
* Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
* Djupgående kunskaper inom någon/några GFSI-standarder. BRC är särskilt meriterande

För att lyckas i rollen har du en god kommunikativ förmåga, är trygg i dig själv och besitter en beslutsamhet när det gäller frågor inom ditt ansvarsområde. Du tar du stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter och utförandet av dessa samt är duktig på att planera och driva ditt arbete framåt. Därtill är du nyfiken, engagerad och trivs i en föränderlig miljö som är spännande och viktig. Slutligen är du noggrann och arbetar strukturerat.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Uppsala
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 september 2024 (49 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.