Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Applikationsingenjör till ledande Marine Jet Power

Sista ansökningsdag
09 november 2024 (57 dagar kvar)
Publiceringsdatum
11 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en passionerad teknikentusiast med en stark drivkraft? Nu har du chansen att kliva ombord på ett spännande äventyr hos Marine Jet Power, där din problemlösningsförmåga blir en nyckel i att ta deras banbrytande arbete till nästa nivå. I denna roll kommer du att få arbeta med nästa generation av vattenjetdrift, förfina dina tekniska kunskaper och bidra till att revolutionera framtidens marina framdrivning hos ett expansivt företag som är ledande i sitt slag. Ta chansen att vara med och forma morgondagens teknik - vi ser fram emot din ansökan!



Om tjänsten

Marine Jet Power (MJP) är ett banbrytande företag baserat i Uppsala, med internationella kontor i USA och Sydkorea. MJP utvecklar, tillverkar och levererar marknadsledande vattenjetaggregat och styrsystem för båtar och fartyg, från 7 till 100 meter, med kraftspann från 300 kW till 15 MW. Deras högpresterande produkter används globalt inom patrullbåtar, arbetsfartyg, passagerarfartyg och lyxjakter, och efterfrågan växer stadigt i takt med företagets expansiva utveckling.

I denna strategiskt viktiga roll får du möjlighet att leda utvecklingen av skräddarsydda lösningar, från koncept till leverans, och vara med och automatisera företagets tjänster. Särskilt fokus ligger på axelinstallationer och roterande komponenter, där din expertis inom CAD och teknisk problemlösning kommer att spela en central roll för att öppna upp nya affärsmöjligheter. Som Applikationsingenjör blir du en nyckelspelare i ett engagerat och sammansvetsat team på cirka 15 personer, där samarbetet mellan mekanik och mjukvara är avgörande. Du kommer att arbeta i nära kontakt med andra avdelningar och få en djup förståelse för hela produktionskedjan. Här ges du chansen att verkligen göra skillnad och driva företagets framgångar framåt.

Det här är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos MJP. Uppdraget kommer att vara på heltid och är långsiktigt. Målet med samarbetet är att du på sikt ska bli överrekryterad direkt till MJP, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds

  • Om du uppskattar marin ingenjörskonst och marinteknik blir du involverad i många spännande projekt där det finns möjlighet att påverka samt bidra till slutproduktens utformande och prestanda
  • En roll hos ett bolag i spännande tillväxtfas där du får arbeta med en rolig produkt som säljs över hela världen
  • En arbetsplats med mycket goda förutsättningar till utveckling


Arbetsuppgifter
  • Vidareutveckla och ta ansvar för ritningar av axelarrangemang och intagsritningar
  • Arbeta internt med att förbättra och snabba upp ritningsprocesserna, med fokus på kvalitet och effektivitet
  • Utveckla företagets förmåga att självständigt ta fram ritningar och konstruktioner utan att behöva anlita mellanleverantörer
  • Ta en ledande roll i att förse säljteamet med tekniska underlag för projekt
  • Bidra till vanliga konstruktionsuppgifter, inklusive ritningar av plåtkonstruktioner och roterande axlar
  • Samarbeta nära både kunder och interna team för att säkerställa att projekten genomförs smidigt och effektivt


Kvalifikationer
  • Har en ingenjörsutbildning med inriktning mot mekanik, maskin eller farkost
  • Har erfarenhet från konstruktörsroller, gärna med fokus på axelinstallationer eller roterande komponenter inom industrin
  • Har gedigen vana vid CAD-verktyg (SolidWorks är meriterande men inte ett krav)
  • Har en stark förståelse för hur förändringar påverkar hela systemet
  • Innehar B-körkort
  • Är mycket bekväm med svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande, men inget krav, om du har:

  • Erfarenhet av att utveckla automatiserade processer
  • Erfarenhet av hantering av ritningar
  • Produktkunskap eller kännedom om fartyg, vattenjetar eller liknande

Du är en person som tar ansvar, är lösningsfokuserad och har en öppen inställning. Eftersom du kommer att ha nära kontakt med både kunder och kollegor är det viktigt att du trivs med sociala interaktioner och är serviceinriktad. Du angriper problem med en analytisk och logisk metod, och din förmåga att samarbeta smidigt i team är en självklarhet. Dessutom är du alltid nyfiken på att lära dig nya saker och utforska nya idéer.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid, kontorstider med flex
  • Placering: Fyrislund, Uppsala
  • Övrigt: Huvudsakligen arbete på plats men med möjlighet att arbeta hemifrån
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 november 2024 (57 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se