Hoppa till innehåll

Teknisk Specialist Miljö

Publiceringsdatum
10 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Inom NCC strävar vi efter att kvalitetssäkra vår produktion, skapa en säker arbetsmiljö samt att värna om miljön och omgivningen för att begränsa påverkan utifrån våra anläggningar och vår produktion.

Som specialist för miljöfrågor inom NCC Industry kommer du att vara med och utveckla och förbättra sektorns olika processer, rutiner och dokument rörande miljö. Förändringar sker ofta på grundval av att olika intressenter ändrar sina krav på NCCs verksamhet.

Som stöd i ditt arbete har du ett väl anpassat verksamhetssystem samt många erfarna kollegor, både inom R&D-organisationen och från NCC som bolag.

Tjänsten som Teknisk Specialist Miljö

Dagligen kommer du att stödja de olika arbetsplatserna i deras kvalitets- och miljöarbete genom att vara ett bollplank samt följa upp och rapportera olika frågor.

En del i ditt arbete blir att utveckla och utföra livscykelanalyser (bl.a. beräkningsverktyget GaBi) och produktdeklarationer (s.k. EPDer), , hållbarhetscertifieringar, klimatredovisningar och miljöutbildningar för NCC Industrys olika verksamheter inom divisionerna Asphalt, Stone materials och Hercules.  Utöver detta kommer effektkonsekvenser för investeringar i miljöåtgärder att utvärderas tillsammans med den övriga Risk- och R&D-organisationen.

Om Avdelningen

NCCs R&D-organisation ingår i NCC Industry division asphalt och bidrar med tekniskt stöd vid riskanalyser, projekteringar, besiktigar och forskar inom väg- och beläggningsrelaterade material- och managementfrågor.

Du kommer att ingå i ett team på 4 personer som sitter i Upplands-Väsby vilka rapporterar till avdelningschef i division asfalt. För rätt person kan även finnas möjlighet att bedriva forskning inom miljöområdet.

Din profil som Teknisk Specialist Miljö

  • Du har ett stort intresse för kvalitets- och miljöfrågor. Vi ser att du har högskole- eller forskarutbildning och några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. 
  • Vi lägger stor vikt vid att du är drivande, självgående, utvecklingsorienterad och ansvarsfull. För att lyckas väl i rollen behöver du även vara en god kommunikatör och lagspelare.
  • Du har ett strukturerat arbetssätt och trivs med att driva flera frågor parallellt.
  • Du gillar att kombinationen av att sitta inne på kontoret med att besöka våra lokala kontor och anläggningar.
  • Du är flytande i Svenska och Engelska, både i tal och skrift
  • Du värdesätter ett bolag som jobbar för en god arbetsmiljö och identifierar dig med våra värderingar: Ärlighet, Respekt och Tillit
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Upplands Väsby. Resor inom Skandinavien och till Finland kan förekomma.
  • Den här tjänsten bakgrundskontrolleras i enlighet med NCC:s säkerhetskultur.

NCC erbjuder

Vi på NCC vill vara en attraktiv arbetsgivare med medarbetare som trivs, utvecklas och mår bra. Därför erbjuder vi dig som arbetar hos oss ett stort utbud av personalförmåner. NCC har kollektivavtal för alla medarbetare. Det ger en bra grundtrygghet och ett tydligt regelverk så att du vet vad som gäller för din anställning. Vi erbjuder också försäkringar, arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag samt andra erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify.

Kontakt och ansökan 

  • Registrera din ansökan och ditt CV så snart som möjligt eftersom urvalet görs löpande, dock senast 2024-07-07
  • För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Robert Lundström, 070, 640 47 42, eller Emma Hilding Liwergren, HR Business Partner, 072 215 45 73.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Bygg med oss och få branschens bästa kollegor

På NCC drivs vi av att fortsätta utvecklas, oavsett om det handlar om våra byggprojekt eller vår personliga kompetens. Varje dag driver vi branschens mest spännande och komplexa byggprojekt framåt i ett nära samarbete mellan våra medarbetare, samarbetsparters och kunder. Hos oss är du en betydelsefull medarbetare som bidrar till de landmärken som definierar våra städer och samhällen. Här tar våra medarbetare en aktiv roll i en företagskultur grundad på stabila värderingar och beteenden för en trygg och säker arbetsplats. Vår samlade kompetens och varierande bakgrund gör skillnad.

 NCC - ett av de ledande företagen i Norden

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
07 juli 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se