Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Teletekniker Radio/Samband

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker tekniker med inriktning mot radio/samband med placering i Kungsängen.

Om enheten
Som Tekniker i Försvarsmakten och FMTIS utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i stark tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaningar inom ditt ansvarsområde. Allt detta hos en arbetsgivare som uppmuntrar till balans i livet och god hälsa.

FMTIS har fem enheter som utför drift- och underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem. Genomförandeenhet Mitt är en av dem. Enheten har en geografisk spridning i mellan Sverige samt Visby och är bemannad med både militär och civil personal. Genomförandeavdelning Kungsängen består av två sektioner med olika inriktningar, antalet anställda på avdelningen uppgår i nuläget till totalt 33 stycken. Hos oss kommer befattningen att benämnas som Teleingenjör.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består huvudsakligen av förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens mobila och stationära radio- och sambandssystem. Det innefattar allt från arbete med fordonsburna stridsledningssystem till reparation och kontroll av en dator eller en sladdvinda. Det är ett väldigt varierande arbete med stora möjligheter att både få en bred kompetens, men också att specialisera sig inom vissa områden. Arbetet utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar. I tjänsten kan det även innebära deltagande i systemstödsresor utomlands.

KRAV
Kvalifikationer

  • 3-årig gymnasieutbildning med El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren
  • Du har goda kunskaper inom elektronik och mätteknik
  • God datorvana
  • B-körkort
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett stort tekniskt intresse/kunnande, är engagerad, serviceinriktad och kan både agera självständigt och arbeta i grupp. Du är kvalitets- och säkerhetsmedveten, har en god problemlösningsförmåga och har sinne för ordning och god planering även vid tidspress. Praktisk och utåtriktad läggning, ansvarskännande, noggrann samt bra samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Goda kunskaper inom området tele/radiokommunikation samt datateknik/datakommunikation och självständigt kunna utföra felsökning/reparation på denna typ av system
  • Yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens utrustningar
  • Dokumenterad kompetens/erfarenhet inom försvarsmaktens Radio-, Lednings- och Sambandssystem
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Kungsängen.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Befattningen är Civil.
Vi erbjuder en varierande arbetsvardag, flexibla arbetstider och möjlighet till en hälsosam livsstil med tillgång till gym och träning på arbetstid tre timmar per vecka. Det finns också stora möjligheter till kompetensutveckling.

Upplysningar om befattningen
Edwin Premberg 070-571 12 18
Michael Möller 070-353 33 84

Upplysningar om rekryteringsprocessen
Sandra Assisi, nås via växeln 08-788 75 00

Fackliga företrädare
OFR/O Heikki Videll
OFR/S Martin Sparr
SACO Agnetha Landquist
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00


Ansökan


Välkommen med din ansökan senast 2024-08-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren