Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Stabsassistent till 1.Militärpolisbataljon

Publiceringsdatum
26 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du ta ett nästa steg i karriären eller vara en del av något större och värdesätter att - med den du är och det du gör - få bidra till ett säkrare och bättre samhälle/Sverige?

1.Militärpolisbataljon

Militärpolisbataljonen är ett krigsförband med huvuduppgift att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Bataljonens uppgifter kan delas in i tre övergripande typer:
 • Säkerhetsoperationer, ex personskydd, eskort samt bevakning.
 • Ordningsoperationer, ex bevaka, patrullera samt genomsöka.
 • Stödoperationer, ex trafikreglera, evakuera samt utbilda.
Specifikt om staben

Stabsassistenten tillhör bataljonsstaben. Staben fungerar som en service- och kontrollfunktion för de tre skvadronerna. Staben arbetar både operativt och strategiskt inom sina respektive sektioner. Staben består av sex sektioner inkl. bataljonsledningen med både civila och militärt anställda. Beslutsvägarna är korta och skvadronerna kan sättas in med kort varsel. Nationella insatser förekommer regelbundet. Staben behöver växa för att kunna ge bästa möjliga support till en insatsintensiv bataljon.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Stabsassisten understödjer i huvudsak stabschefen i det dagliga arbetet men även bataljonsledningen samt övriga sektioner vid behov. Uppgifterna består bland annat av administrera olika typer av beställningar, allt från IT, telefoni, printmaterial, kontorsmateriel, till pentrymateriel.

Stabsassistenten ansvarar också för att administrera bataljonens intranät samt instragram konto. Assistenten på staben verkar som kort- och nyckeladministratör. Förberedelser med beställningar vid mottagandet av nyanställda är uppgifter som ingår. Stabsassistenten stödjer S2 sektionen med registerkontroll. Som stabsassistent verkar du även som systemoperatör med bla systemen LNP, MGM, MGL, osv. Det är viktigt att du är flexibel då kan behöva hantera övrigt uppkomna uppgifter vid staben, ibland med kort varsel.


KRAV
Kvalifikationer

 • Svensk medborgare
 • Ej allergisk mot hund (alternativt symptomfri vid medicinering)
 • B-körkort
 • Genomförd och godkänd värnplikt
 • Godkänd gymnasieutbildning
Personliga egenskaper.

För att trivas i rollen som stabsassistent hos oss behöver du ha förmåga att skapa och upprätthålla goda sociala relationer. Du behöver kunna arbeta självständigt men också ha god samarbetsförmåga och hög serviceanda.

Du bör vara ansvarskännande, strukturerad, ordningsam och noggrann men också flexibel och lösningsorienterad. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och har teknisk förståelse liksom förmåga att hantera IT. Hög säkerhetsmedvetenhet är grundläggande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Militära förarbevis
 • Goda kunskaper i officepaketet
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-18

Din ansökan skall innehålla:
 • CV inkl. minst 2 referenser
 • Personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för befattningen
 • Kopia på värnplikts intyg
 • Kopa på gymnasiebetyg
 • Intyg på ev meriter
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Visstidsanställning max 8+4 år (GSS/K) som inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Kungsängen
Militär befattning, OR-4
Tjänsteresor förekommer i mindre utsträckning
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Information

Om du har några frågor, vänligen kontakta oss enligt nedan uppgifter:

Personalgeneralist Monica Isaksson, lg-1mp-bat-S1@gmail.com

Det kan vara längre svarstider under sommaren.

Fackliga företrädare

Fackliga representanter vid Livgardet nås via Försvarsmaktens växel 08-584 540 00

OFR-O: Orry Finnermark
SACO: Johan Gillemyr
OFR-S: Kenneth Hartikainen
SEKO: Lise-Lott Larsson

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren