Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Planeringsofficer S5 till 1.Militärpolisbataljon

Publiceringsdatum
25 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
1.Militärpolisbataljon befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxtresa. Här ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till bataljonens utvecklingsresa. Låter detta som någonting för dig? Läs vidare!

1.Militärpolisbataljon

1.Militärpolisbataljonen är ett krigsförband med huvuduppgift att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Bataljonens uppgifter kan delas in i tre övergripande typer:
 • Säkerhetsoperationer, ex personskydd, eskort samt bevakning.
 • Ordningsoperationer, ex bevaka, patrullera samt genomsöka.
 • Stödoperationer, ex trafikreglera, evakuera samt utbilda.
Specifikt om staben

Staben fungerar som en service- och kontrollfunktion för de tre skvadronerna som arbetar med personskydd, kriminalutredningar och militärpolisinsater. Staben arbetar både operativt och strategiskt inom sina respektive sektioner. Staben består av sex sektioner inkl. bataljonsledningen med både civila och militärt anställda. Beslutsvägarna är korta och skvadronerna kan sättas in med kort varsel. Nationella insatser förekommer regelbundet. Staben behöver växa för att kunna ge bästa möjliga support till en insatsintensiv bataljon.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Gillar du att ha koll på vad som händer och vara med att få påverka framtiden?

Som planeringsofficer är du del av en sektion som leder bataljonens långsiktiga planering. Sektionen ansvarar även för intern och extern samverkan för bataljonen.

Som planeringsofficer får du vara en del av arbetet med att förbereda, planera och leda bataljonens planering avseende verksamhetsorder och kompletterande order. Du får även följa upp och kontrollera den långsiktiga planeringen för nästkommande kvartal och bortåt.

Sektionen ansvarar för kontakten mot G57 och deltar på möten som dessa sammankallar till.

Arbetsuppgifter som tillkommer är att stödja bataljonsledningen i arbetet med att bereda beställningsunderlag för värnpliktiga inför kommande värnpliktsår och samordna bataljonens fordonsutbildning.

Som planeringsofficer planerar och leder du bataljonens samordning av övningsterräng, skjutfält och skjutbanor vid LG och andra OrgE i samverkan UtbStödE.

Kontakt med bataljonens tjänstehundar förekommer och du behöver därför inte ha någon pälsdjursallergi alternativt vara symptomfri vid medicinering av receptfria läkemedel.


KRAV
Kvalifikationer

 • Svensk medborgare
 • Officersexamen som taktiker eller specialistofficer
 • B-körkort
 • Ej allergisk mot hund (alternativt symptomfri vid medicinering)
Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som planeringsofficer behöver du ha förmågan att planera med ett långsiktigt perspektiv. Tjänsten kännetecknas av hög grad av samverkan och du behöver ha god förmåga att samarbeta med andra. Du bör vara strukturerad och noggrann. Du har god förmåga att vara kontaktsökande och van att ta egna initiativ.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Militära förarbevis
 • Erfarenhet av arbete i Officepaketet, framförallt Excel
Välkommen med din ansökan senast 2024-07-31

Din ansökan skall innehålla:
 • CV
 • Personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för befattningen.
 • Intyg på utbildning, förarbevis etc.
Övrigt
Anställningsform tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad heltid
Arbetsort Kungsängen
Militär befattning
Tjänsteresor kan förekomma i mindre omfattning. (insatser och planering)
Tillträdesdatum enligt överenskommelse

Information

Om du har några frågor om tjänsten, vänligen kontakta oss enligt nedan uppgifter:

Lg-1mpbat-s5@mil.se

Information om rekryteringsprocessen

Personalgeneralist Monica Isaksson, lg-1mpbat-s1@mil.se

Fackliga företrädare

Fackliga representanter vid Livgardet nås via Försvarsmaktens växel 08-584 540 00

OFR-O: Orry Finnermark
SACO: Johan Gillemyr
OFR-S: Kenneth Hartikainen
SEKO: Lise-Lott Larsson

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 juli 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren