Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Sjuksköterska med utbildningsansvar till 1.CBRN-kompaniet

Sista ansökningsdag
30 september 2024 (18 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Totalförsvarets skyddscentrum (SkyddC) är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot CBRN-händelser vilket innebär kemiska, biologiska, radiologiska och nukleära händelser. SkyddC bemannar även krigsförbandet 1. CBRN-kompaniet som är ett Försvarsmaktsgemensamt operativt insatsförband och löser uppgifter av operativ karaktär, både nationellt och internationellt som stöd till Försvarsmakten och andra myndigheter. I huvudsak handlar det om att omhänderta CBRN-händelser och CBRN-hot vilka påverkar Försvarsmaktens övriga verksamhet i fred såväl som i kris och krig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I tjänsten som sjuksköterska med utbildningsansvar vid 1.CBRN-kompaniet arbetar du i huvudsak med planering och genomförande av utbildningar, främst riktat mot kompaniets anställda och värnpliktiga personal. Arbetet omfattar även att stödja med fackkompetens, samt arbete som kliniker vid krigsförbandet. I tjänsten ingår även beredskap för att lösa uppgifter både nationellt och internationellt med kort varsel.

KRAV

Kvalifikationer
  • Legitimerad specialistsjuksköterska inom ambulans, anestesi, akut eller IVA med minst två års erfarenhet inom din specialitet.
  • B-körkort.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Militär utbildning motsvarande officersutbildning, grundutbildning med värnplikt eller GMU.
Personliga egenskaper

Arbetet är mångsidigt och kräver flexibilitet, nytänkande och god samarbetsförmåga. Du är en lagspelare med god social kompetens och van vid arbete där tempoväxling är vanligt förekommande. Du är självständig och noggrann i ditt arbete samt har en utpräglad optimistisk och positiv attityd.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av att genomföra och planera sjukvårdsutbildning.
  • Genomförd internationell tjänstgöring.
  • Genomförd MTR-B, BATLS, PHTLS, och TCCC.
  • Militära förarbevis.
  • Utbildning eller erfarenhet inom CBRN.
Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid. Arbetstiden är till största del förlagd på dagtid under vardagar men schemalagd tjänstgöring under andra tider förekommer.
Arbetsort: Umeå (resor förekommer).
Tillträde: Inriktning årsskiftet 2024/25 eller tidigare enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om befattningen

Magnus Johansson
Anders Sandström

Information om rekryteringsprocessen

Viktor Häggström

Fackliga företrädare

SACO: Eric Uhlin Frankel
OFR/O: Marcus Nygren

Samtliga kontaktpersoner nås via växelnummer 090-17 55 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-09-30 Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 september 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren