Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Bevakningschef

Sista ansökningsdag
30 november 2024 (33 dagar kvar)
Publiceringsdatum
25 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Skulle du stimuleras av att vara en del i ett multiprofessionellt arbetslag verksamt i en omväxlande och spännande miljö? Är du intresserad av att ha påverkansmöjlighet och vara med och bygga en välfungerande verksamhet? Vill du vara en del av en organisation i stark tillväxt? Vill du växa tillsammans med oss? Hos oss får du tid att göra skillnad!

Befattningen passar dig som vill vara med och bygga upp en starkare bevakningsorganisation vid Umeå garnison. SkyddC söker dig som är yrkesofficer för placering som C Bevakning. Du är specialistofficer och vill tjänstgöra inom insats- och bevakningsfunktionen med ett ansvar för att leda ständigt pågående skarp verksamhet.

Om enheten
Umeå garnisons bevakningsorganisation består av en pluton som ansvarar för tillträdeskontroll, larmövervakning, patrullering, transportskydd och utgör insatsberedd skyddsstyrka. En del av uppgiften är också att främja god ordning och säkerhet hos garnisonens värnpliktiga. Bevakningen löser också varierande uppgifter inom garnisonstjänsten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda och fördela bevakningstjänsten och insatser. Tjänsten kan även innebära VB-tjänstgöring på sikt samt instruktörstjänst inom fackområdet vakt och bevakning. Tjänsten innehar personalansvar.

KRAV

Kvalifikationer
  • Specialistofficersutbildning (OR7)
  • Fysiska grundkrav motsvarande soldat i markstridstjänst
  • Utbildad militär skyddsvakt
  • Utbildad på AK5 samt pistol 88
  • Körkort klass B
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Personliga egenskaper
Du är en person med stor ansvarskänsla och en god inre moralisk kompass. Då IBSS är garnisonens ansikte utåt och hanterar både besökare, värnpliktiga och anställda letar vi efter dig som har god social kompetens och trivs när du får stödja andra. I och med att

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Militära förarbevis fordon LPtgb (lätt personterrängbil)
  • Instruktör SUSA
  • Skyddsvaktsinstruktör
  • Närkampsinstruktör
  • Utbildning inom området transportskydd
  • Utbildad MP
  • Insatschefsutbildad
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Umeå
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:

Johan Nordberg

Fackliga företrädare

Mikael Mosten OFR/O
Per Eriksson OFR/S
Eric Uhlin Frankel SACO
Mattias Jonsson SEKO

Samtliga kontaktpersoner nås via växelnummer: 090-17 55 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 november 2024 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren