Hoppa till innehåll

OT Ingenjör

Publiceringsdatum
18 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Allt vi gör, gör vi för Umeå

Våra energi-och kommunikationslösningar spelar stor roll i våra kunders vardag. Varje dag. Hos oss arbetar du med samhällsviktiga tjänster, där du är en del i utvecklingen av en hållbar region. Vi erbjuder dig en varierad yrkesroll, där du får goda möjligheter att utvecklas och växa tillsammans med oss. Samtidigt som du kan bibehålla balansen mellan arbete och fritid. Självklart ingår en rad förmåner, med fokus på att du ska må bra.

Ditt uppdrag:

Område Elnät söker nu en OT Ingenjör som kommer ingå i team Teknik & Säkerhet. Du kommer ingå i ett team som arbetar med Umeå Energis OT miljö för övervakning och styrning av vårt elnät. Vi ansvarar för att upprätthålla hög tillgänglighet och säkerhet i våra industriella kontrollsystem. I tjänsten som OT Ingenjör har du ett nära samarbete med intern och extern driftorganisation för att upprätthålla hög tillgänglighet i industriella kontrollsystem för elnät med kontaktytor som driftcentralen, IT avdelning, Svenska Kraftnät och externa leverantörer. Du får en väldigt omväxlande vardag som kommer att innehålla regelbundna proaktiva kontroller och åtgärder, planerade åtgärder på elnätsanläggningar samt reaktiva felsökningsåtgärder i IT-system eller på utrustning i elnätsanläggningar. Här finns det mycket att lära kring hur distribution av elkraft sker och hur IT och digitalisering kan effektivisera och stärka den.

Dina framtida arbetsuppgifter:

Drift, förvaltning och utveckling av:

  • Server-/storage plattform för driftövervakningssystem distribution elnät inklusive stödsystem
  • Nätverksplattform för säker anläggningskommunikation
  • Övervakningsplattform
  • IoT plattform
  • Smart Grid utrustning i anläggningar (mätning, feldetektering, fjärrkontroll)

För att lyckas i rollen har du:

  • Relevant teknisk akademisk utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig inom verksamhetsområdet
  • B-körkort

Meriterande för tjänsten:

  • Erfarenhet av drift av IT-infrastruktur
  • Erfarenhet av drift av nätverksinfrastruktur
  • Elkraftsutbildning el. erfarenhet

Personliga egenskaper:

Vi söker dig med stort teknikintresse och gärna med inriktning mot Elkraft. Som person har du en positiv grundinställning med förmågan att se möjligheter och hittar nya lösningar och vägar framåt när du stöter på problem. Du är bra på att kommunicera och kan förklara det komplexa på ett enkelt sätt. Du initierar löpande förbättringar och för dig är det självklart att ett gott samarbete är vägen till framgång och en nödvändighet för att trivas hos oss. Vidare ser vi att du behöver viss fallenhet för struktur och ordning och reda.

Ansök senast: 11e aug

För mer information om tjänsten kontakta gärna rekryterande chef Andre Steegmans, Kompetenschef 072 225 12 82. För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Katarina Norberg, 076 115 07 66. Fackliga företrädare når du via vår växel, 090-16 00 00.

Som samhällsviktig verksamhet är det viktigt för oss med en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare samt att våra tillgångar och information är skyddade. Som ett led i vårt systematiska säkerhetsarbete genomför vi därför en bakgrundskontroll på slutkandidaten för den här tjänsten. Några av våra roller kräver säkerhetsprövning, om det är aktuellt för tjänsten du sökt så kommer du att få mer information kring det i ett senare skede.

På jobb.umeaenergi.se kan du läsa mer om våra drivkrafter och utmaningar, samt ta del av några av våra medarbetares vardag.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se