Hoppa till innehåll
Tullverket logotyp

Tillgångsutredare till tullkriminalavdelningen

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Miriam Monsell
Telefon
Ansök nu
Tullverket söker tillgångsutredare till tullkriminalavdelningen

Vill du jobba med utvecklande arbetsuppgifter tillsammans med ditt team och bidra till Tullverkets brottsbekämpande verksamhet? Tullkriminalenhet Nord söker en flexibel och ansvarstagande tillgångsutredare – ansök och bli en av våra nya medarbetare!

Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och teknisk inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullkriminalavdelningen består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott. I Nord utreder utredningsgrupperna både grova brott och mängdbrott.

Om tjänsten
I område Nord finns flera roller inom utredningsgrupperna såsom utredare, analytiker och beslagshandläggare. Utredningsgrupperna tar gemensamt ansvar för ärenden i hela Nords geografiska område. Arbetet bedrivs teambaserat och du kommer att utgöra en viktig del av en grupp som tillsammans arbetar mot ett gemensamt mål.

Ditt arbete kommer i huvudsak att inriktas på analys och utredning av finansiella tillgångar i pågående förundersökningar av grova brott och organiserad brottslighet.

Vi ser att din kompetens kommer bidra till att utveckla Tullverkets förmåga och kapacitet att genomföra kvalificerade tillgångsutredningar.

Du använder olika verktyg och metoder samt ansvarar för att information inhämtas, bearbetas, analyseras och delges. Ditt underlag används bland annat som beslutsunderlag för fortsatt ärendehantering och informationsinhämtning så som för bilaga i förundersökningsprotokoll i domstol. Arbetet är av operativ karaktär vilket ställer krav på struktur, förmåga att avgränsa samt prioritera. Samverkan med andra är vanligt förekommande, både inom Tullverket men även med Åklagarmyndigheten, Polisen, Skatteverket, Kronofogdemyndigheten, Socialtjänsten eller med andra som har relevans för verksamheten.

Du kommer att arbeta självständigt och i grupp, både i enskilda ärenden som i större kartläggningar. Som medarbetare i Tullverket är det viktigt att du är professionell och arbetar enligt vår värdegrund, du ser till hela Tullverket. Verksamheten är mångfasetterad vilket ställer höga krav på att du är flexibel och beredd på att utföra såväl rutinarbetare som mer kvalificerade arbetsuppgifter. Verksamheten är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del i vardagen.

I tjänsten ingår även att utreda mängdbrott och grova brott beroende på behoven i verksamheten.

Vi söker dig som har:
  • Eftergymnasial utbildning med inriktning ekonomi, juridik, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
  • Relevant erfarenhet av praktiskt arbete med finansiella tillgångar där information har inhämtats, bearbetats, analyserats och presenterats, alternativt erfarenhet av praktiskt arbete inom brottsbekämpande myndighet som Tullverket bedömer relevant för tjänsten.
  • Mycket goda kunskaper i MS Excel
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.
  • Svenskt medborgarskap.
  • Svenskt körkort, klass B för personbil
Det är meriterande om du har:
  • Dokumenterad erfarenhet av praktiskt arbete med analys-, utredning- eller underrättelsearbete, inom brottsbekämpande myndighet.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har analytisk förmåga och är ansvarstagande. Du har ett stort intresse för tillgångsutredning såväl som för förundersökningsprocessen. Du är flexibel och har därmed god förmåga att avgränsa, prioritera och anpassa dig till nya krav. Du har ett strukturerat arbetssätt och kan hantera hastigt uppkomna situationer.
Du kan arbeta självständigt, men du är också bra på att samarbeta och vill vara en del i ett team.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Referensnummer: TV-2024-17164
Placeringsort: Umeå, Sundsvall eller Gävle.

Anställningsform: Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas.
Resor inrikes förekommer. Utrikesresor kan förekomma.

I arbetet ingår att ha beredskap både kvällar och helger. Arbetet kan i vissa fall även omfatta viss skifttjänstgöring.

Tillträdesdag: enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Miriam Monsell gruppchef tullkriminalen 060-67 25 39, Fredrik Östlund gruppchef tullkriminalen 026-42 45 411 eller Malin Töyrä Nilsson gruppchef tullkriminalen 090-18 55 15.
För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Erland Solander 060-67 25 02, och för SACO-S, Lena Edehag, 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 2024-09-16. Urval och intervjuer kommer att hållas efter det.
Tullverket logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 september 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av tf. generaltulldirektör Johan Norrman.