Hoppa till innehåll
Securitas logotyp

Personalplanerare till Securitas Umeå

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Securitas personalplanerarfunktion genomgår en stor förändring i landet och vi behöver bli fler! Trivs du med många kontaktytor, är en van systemanvändare och vill utveckla planerarfunktionen? Triggas du av att hitta lösningar där både medarbetarna, företaget och kunder gynnas på bästa sätt? Nu har du chansen att bli en del av Securitas nya planeringsorganisation!

Som Personalplanerare i Umeå ingår du i det geografiska området Övre-, Mellan- och Nedre Norrland. Där kommer du, tillsammans med sju kollegor, ansvara för driftens bemanningsplanering på både lång och kort sikt i området. Ni arbetar gemensamt för att kostnadseffektivt nyttja befintliga resurser utifrån prognoser och KPI:er.

Tjänsten innebär ett nära samarbete med Driftchef/Avdelningschef samt regionens rekryteringsfunktion för att på bästa sätt, tillsammans förstå det optimala behovet i Securitas kundleverans. Din närmaste chef är områdets Team Lead.

Vidare kommer du till exempel att:

 • Löpande övervaka och redovisa sambandet mellan intäkter och kostnader och göra analyser på bl a övertid och sjukfrånvaro
 • Följa upp KPI:er kopplade till bemanningsplanering
 • Säkerställa personalens utbildningsbehov
 • Hantera administration vid förändringar av befintliga tjänster
 • Göra lönekorrigeringar och hantera ledighetsansökningar

Kvalifikationer

Som person har du en sympatisk inställning, med förståelse för att ditt arbete påverkar dina kollegor och deras arbetssituation, likaväl som de medarbetare vars scheman du arbetar med. Du tycker om att kommunicera med andra både i tal och skrift och ge en mycket god service till såväl medarbetare som arbetsledning samt externa kunder. Vidare har du en god analytisk förmåga för att effektivt kunna planera personalen utifrån gällande lagar och regler. Du är strukturerad och har en god förmåga att planera ditt arbete. Stundtals kan det vara ett högt tempo, vilket gör det viktigt att du kan växla fokus på ett flexibelt sätt.

Vi tror att du har...

 • erfarenhet från Workforce Management/personalplanering och tidigare har arbetat med resursoptimering - gärna i bevakningsbranschen.
 • kunskap inom lön, ledigheter och arbetsrätt - en stor förståelse för kollektivavtal
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.


Ytterligare information

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten - skicka din ansökan redan idag!

Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till rekryterande chef Lisa Hagman Johansson på lisa.hagman.johansson@securitas.se

 • Tjänsten är heltidsanställning (vi tillämpar 6 månaders provanställning)
 • Tillträde 1/9 eller enligt överenskommelse
 • Placeringsort: Umeå
 • Vi arbetar med urvalstester
 • Vi kommunicerar i första hand via mail
 • Sista ansökningsdag är 30 juli

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas).

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen, Unionen samt Ledarna.

Mer info om Securitas som arbetsgivare och vår rekryteringsprocess hittar du på securitas.se

Securitas logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 september 2024 (56 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. 

Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet - Securitas tar hand om dig.