Hoppa till innehåll
Riksbyggen logotyp

Drifttekniker Umeå

Publiceringsdatum
28 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.Riksbyggen satsar framåt och utvecklar hela tiden verksamheten för att på bästa sätt tillgodose våra kunders behov. Vårt marknadsområde sträcker sig från Lycksele till Örnsköldsvik, och vi söker nu en drifttekniker som utgår ifrån Umeå.

Hos oss gör du skillnad
Som drifttekniker arbetar du med tekniskt komplexa byggnader som kräver stor fastighetsteknisk kompetens. Du arbetar med energi- och driftövervakning, utför service, identifierar avvikelser och utför avhjälpande underhåll.

Du kommer att arbeta i ett team med energiingenjörer och drifttekniker men också i det större teamet kring kunden tillsammans med tekniska förvaltare, ekonomer, fastighetsskötare och kundansvariga. Arbetet är omväxlande, socialt och mycket självständigt med ett stort eget ansvar. Alla arbetsordrar hanteras digitalt.

I arbetsuppgifterna ingår bl a:
  • Tillsyn och skötsel av fastigheterna
  • Arbeta med felavhjälpande underhåll i fastigheternas tekniska system och installationer samt utföra service, felsökning och optimering av värme-, ventilation- och kylsystem med tillhörande styr & reglersystem.
  • Identifiera och lösa avvikelser samt felavhjälpande underhåll
  • Larmhantering och uppföljning av fastigheternas värme/ventilationsanläggningar
  • Mätaravläsning av vatten, el och värme, inmatning av värden i energisystem och analysering av värden tillsammans med energigruppen
  • Administration, t ex kundrapportering, energistatistik, arbetsorderhantering etc.
Du bidrar med din kompetens och ditt engagemang
Vi söker dig med utbildning och en bred kompetens inom värme-, ventilation samt styr & reglerteknik/IT eller motsvarande kompetens med dokumenterad erfarenhet av drifttekniska arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du är utbildad i tak-säkerhet, har liftutbildning samt utbildning ínom SBA, Heta arbeten och anläggningsskötare brand. Du behöver grundläggande kunskaper för felsökning samt kännedom om gällande myndighetskrav.

Det är viktigt att du är social och har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog med kunder och dina kollegor. Du kommer arbeta självständigt och i grupp, du har en stor problemlösningsförmåga och jobbar på ett affärsmässigt sätt. Som person är du intresserad och nyfiken av att lära dig nya saker. Du motiveras av affärer som minskar energianvändningen för våra kunder.

Du tycker om att ge god service och agerar alltid professionellt i dina kundkontakter. Du vill vara med och skapa en bra och långsiktig hållbar miljö. Du har en mycket god förmåga att arbeta administrativt med hjälp av digitala verktyg, och har en god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten utgår från Umeå samt kräver B körkort, du kan komma att arbeta inom marknadsområdets geografi. Visst kvällsarbete kan förekomma. Som anställd på Riksbyggen förväntas du också vara ledamot i någon/några bostadsrättsföreningar, i de fall du har ledamotsuppdrag så utgår ett ansvarsarvode.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobba hos oss/Lediga jobb, senast den 2024-08-16. Vi arbetar med löpande urval så tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum så ansök redan idag!

Vid frågor kontakta gruppchef Mattias Palmqvist, mattias.palmqvist@riksbyggen.se

Fackliga kontakter

Viktoria Nätterlund, ordförande Unionen 090-159621

Johanna Joss, ordförande Fastighets 090-159658
Klicka på länken om du är nyfiken på Riksbyggen.
Är du nyfiken på hur det är hos oss?

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.
Riksbyggen logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 augusti 2024 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!