Hoppa till innehåll
Lundgrens Hyvleri logotyp

VD till Lundgrens Hyvleri

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Nu söker Lundgrens Hyvleri en affärsmässig VD med kunskap inom träindustrin som kan utveckla företagets verksamhet och skapa de rätta förutsättningarna för fortsatt utveckling.

Om tjänsten

Som VD/Fabrikschef har du det övergripande ansvaret för hela verksamheten vilket innefattar resultat, utveckling och ekonomi samt ansvar för personalen som idag består av femton personer. Vidare har du ansvar för arbetsmiljö och certifieringar. Du ser till att upprätta övergripande mål för verksamheten och leder din arbetsgrupp för att nå dessa.

Tjänsten kommer att innefatta mycket kontakt med leverantörer samt dialog med större kunder. En mycket viktig del av jobbet är råvaruanskaffningen där du har kunskap att räkna på affärer. Inköp är en strategiskt viktigt del som ingår i din roll som VD. Tillsammans med försäljningschefen i Norge ansvarar ni för exportaffärer.

Att analysera omvärlden och ta fram bra beslutsunderlag, avtal och upphandlingar är också viktiga arbetsuppgifter. Till din hjälp har du erfarna medarbetare vid fabriken i Nyåker och Hasås VD samt försäljningschef i Norge. Du kommer även att tillhöra Koncernen Hasås AS ledningsgrupp.

Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Om dig

För att vara rätt person för det här uppdraget ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete i ledande befattningar inom träindustri. Utöver din erfarenhet har du dokumenterad utbildning inom modernt ledarskap/ledarutveckling samt god social kompetens. Vi söker dig med erfarenhet från tidigare framgångsrikt affärsmässigt ledarskap.

Som person är du affärsmässig, utvecklingsinriktad, prestigelös och tydlig. Vidare ser vi att du är stabil och tillitsfull samt att du har en förmåga att involvera, engagera och motivera dina medarbetare för att tillsammans utveckla verksamheten mot uppsatta mål.

Det är betydelsefullt att du är kommunikativ och har en god förmåga att samverka och skapa goda relationer med olika samarbetspartners. Du besitter goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Du har även goda kunskaper i Engelska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Om Lundgrens Hyvleri

Lundgrens Hyvleri är ett företag söder om Umeå som inriktar sig på hyvlade fabriksmålade träpaneler. Lundgrens Hyvleri ägs av Hasås AS i Norge, som är en del av AT Skog - en skogsägarförening för for skogsägare i Syd-Norge. AT Skog har en tydlig målsättning i att vara skogsägarnas förstaval. Det är ett löfte och ska synas genom våra handlingar. AT Skog är med i hela värdekedjan, från frö till industri. Detta engagemang visar vi genom lokal delaktighet, innovation, utveckling och våra traditioner i ett långsiktigt perspektiv genom en miljövänlig och hållbar skogsnäring.

Tack vare fokus på bästa kvalité och värderingar växer företaget och efterfrågan på panelerna ökar. Produkterna erbjuds nu i hela Norge och Sverige, och Lundgrens Hyvleri söker nu en VD som vill leda vår tillväxtresa. Här är det viktigt att alla trivs, känner personligt ansvar och är måna om företagets framgång och goda rykte.

För mer info om Lundgrens Hyvleri och Hasås kan du läsa mer på hemsidorna:
https://lundgrenshyvleriab.se/ och https://hasas.no/

Kontaktuppgifter

I denna rekrytering samarbetar Lundgrens Hyvleri med Adecco. Har du frågor kring tjänsten? Kontakta rekryteringskonsult Olof Lundberg på 073-684 77 81 eller olof.lundberg@adecco.se

Har du frågor angående din ansökan, var god kontakta Adeccos kandidatsupport via info@adecco.se

Adecco använder tester som en del av rekryteringsprocessen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Välkommen med din ansökan

Lundgrens Hyvleri logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 augusti 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!