Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

IT-Tekniker

Publiceringsdatum
15 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du en IT-kunnig problemlösare som vill göra skillnad för Sveriges försvar?
Försvarsmakten befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxtresa. Vill du jobba med tekniken som aldrig får stanna och vara med och säkra Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda? Låter detta som någonting för dig? Läs vidare!

Om Tjänsten
Som IT-Tekniker i Försvarsmakten och FMTIS utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i stark tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning. Allt detta hos en arbetsgivare som uppmuntrar till balans i livet och god hälsa. Du ges bland annat möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckor semester per år.

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler i Umeå och till viss del på andra platser i Umeå, men även övriga delar av landet kan förekomma.

Om enheten
FMTIS har fem enheter som utför drift och underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem. Genomförandeenhet Norr är en av dem. Enheten har en geografisk spridning som i stort sett omfattar Norrland och är bemannad med både militär och civil personal. Genomförandeavdelning Umeå består av 2 sektioner med olika inriktningar, antalet anställda på avdelningen uppgår i nuläget till totalt 15 personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består i att självständigt genomföra installation, konfigurering, proaktivt och felavhjälpande underhållsarbete, incidenthantering i IT-miljö på Försvarsmaktens datorer och nätverkskomponenter samt användarstöd i såväl öppen som hemlig IT-miljö.

KRAV
Kvalifikationer

  • Utbildning med inriktning mot IT/data på lägst gymnasienivå eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
  • Goda datorkunskaper, både hårdvara och mjukvara för server och klient i Windows-miljö och TCP/IP-nätverk
  • Förmåga att formulera sig på svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du kan självständigt lösa tekniska problem och ser möjligheterna i en situation. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitets- och säkerhetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Aktuell och relevant yrkeserfarenhet av IT-system, IT-utrustningar och IT- kommunikation
  • Erfarenheter av ITIL-processarbete
  • Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete, t ex informationssäkerhet
  • Erfarenhet av arbete i IT-projekt
  • IT-certifieringar från t ex Microsoft eller Cisco
  • Kunskaper om kabeldragning/kontaktering samt dokumentation av teletekniska anläggningar
  • Kännedom om Försvarsmaktens materiel
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Umeå. Resor inom tjänsten förekommer.
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse.
Befattningen är civil.
I Försvarsmakten benämns befattningen Driftingenjör.

Upplysningar om befattningen
Jonas Jonsson

Upplysningar om rekryteringsprocessen
Johan Bäcklund

Fackliga företrädare
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
SACO Agnetha Landquist
OFR/O Heikki Videll

Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00


Ansökan


Välkommen med din ansökan senast 2024-08-27. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 augusti 2024 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren