Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Gruppchef till APL

Sista ansökningsdag
05 november 2024 (57 dagar kvar)
Publiceringsdatum
06 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en närvarande och trygg ledare som vill utveckla och kvalitetssäkra processer tillsammans med dina medarbetare? APL söker nu en gruppchef inom QC där du arbetar med att förbättra verksamheten och bidrar vi till läkemedel som förbättrar och räddar liv!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos APL.

Om företaget

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som är ett individanpassat läkemedel för en enskild patient, i syfte att förbättra och rädda liv. Många beredningar görs till barn och till vuxna med olika typer av överkänslighet. APL är statligt ägt och en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel och är även en etablerad kontraktstillverkare inom Life science-industrin med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APL:s ca 500 medarbetare är verksamma vid fyra tillverkningsenheter runt om i Sverige. Läs gärna mer på www.apl.se

Vid produktionsanläggningen i Umeå tillverkas sterila läkemedel med höga krav vad gäller hygien, produktionsutrustning, lokaler och processer. All tillverkning utförs enligt kvalitetssystemet GMP (Good Manufacturing Practice). Vid QC-avdelningen utförs mikrobiologisk och kemisk kontroll av producerade läkemedel för att säkra kvalitet inför frisläppning till marknad. Avdelningen kontrollerar också media, lokaler och förpackningsmaterial som används som insatsmaterial vid produktion av läkemedel.

APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. För att du ska trivas behöver deras värderingar affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande passa in på dig. Individuella utvecklingsplaner och tydliga mål ger möjligheten att påverka och bidra till de gemensamma målen.

APL gör skillnad för patienter med särskillda behov!

Arbetsuppgifter

I rollen som gruppchef inom QC har du resultat- och personalansvar där du leder verksamheten och kontinuerligt arbetar med förbättringsarbete, målstyrning samt ledarskap. Som gruppchef leder du genom två teamledare med tillhörande team inom mikrobiologiska och kemiska analyser. I de teamen arbetar totalt 7 mikrobiologer och 8 kemister lokalt i Umeå med ansvar för mikrobiologisk kontroll av läkemedelsprodukter, insatsmaterial, produktionsmiljö och mediasystem (renat vatten) i enlighet med GMP krav.

Det tvärfunktionella samarbetet med övriga funktioner, grupper, specialister och chefer är viktigt och en del av dina arbetsuppgifter. Du kommer att ges goda förutsättningar att komma in i rollen genom en tydlig introduktion och mål kopplat till arbetssätt.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Akademisk utbildning med inriktning mikrobiologi eller analytisk kemist (eller motsvarande erfarenhet)
* Tidigare erfarenhet i ledande befattning
* Mångårig erfarenhet av arbete på mikrobiologiskt laboratorium eller analytisk kemi verksamhet
* Goda kunskaper om GMP och krav för renrum klass A-D är meriterande
* Erfarenhet av lean och förbättringsarbete är meriterande
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi söker dig som är en trygg och prestigelös ledare som får energi av att leda och skapa rätt förutsättningar för dina medarbetare för att tillsammans uppnå gruppens mål. APLs chefer arbetar utifrån ledarkriterier som innebär att agera coachande och ge feedback i form av dialog med medarbetarna i vardagen. Som chef kommunicerar du både transparent och tydligt och prioriterar och inspirerar uthålligt så att grupperna uppnår uppsatta mål. Viktiga egenskaper och förmågor är att du har ett närvarande, tydligt, involverande samt kommunikativt ledarskap. Det är naturligt för dig att stötta dina medarbetare och din ledarstil kännetecknas av en öppen attityd där du har lätt för att samarbeta och engagera andra människor. Du har ett genuint intresse av att få dina medarbetare att växa med ansvar och nå de uppsatta målen för verksamheten.

Välkommen att dela en spännande framtid med APL!

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid.
Plats: Umeå
Lön: Enligt överenskommelse

Vi arbetar med löpande urvalsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Innan ev. anställning genomförs alkohol- och drogtest samt bakgrundskontroll.


Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 november 2024 (57 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.