Hoppa till innehåll

Inled en karriär som miljökonsult hos ILEMA

Publiceringsdatum
10 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

ILEMA Miljöanalys erbjuder dig nu en spännande väg till en ny karriär inom miljöteknik, oavsett tidigare erfarenhet. Vill du vara med att bidra till en renare miljö för framtida generationer? Då vill vi ha kontakt med dig!

OM ROLLEN

Rollen som miljökonsult hos ILEMA innebär huvudsakligen att mäta utsläpp till luft från olika verksamheter. Tjänsten innebär en variation av fältarbete, resande, kundkontakt och rapportskrivning. Som miljökonsult kommer du resa till olika industrier, pappersbruk, krematorier och energianläggningar där ditt uppdrag är att mäta luftemissioner och jämföra resultaten mot anläggningarnas villkor och tillstånd. Exempel på förekommande emissioner till luft är stoft, NOx, CO, SO2, dioxin och metaller. ILEMAs kunder är geografiskt utspridda, vilket innebär säsongsvis återkommande resor (i snitt 2-3 övernattningar per vecka, främst inom Sverige).

ILEMA SATSAR PÅ DIG OCH UMEÅ

Du kommer att vara en nyckelperson för ILEMAS satsning i Umeå! Tillsammans med en befintlig kollega börjar du din resa på kontoret i Linköping. Här får du den teoretiska och praktiska utbildning som krävs för att bli en framstående miljökonsult, med stöd av en dedikerad mentor. Under utbildningsperioden kommer du att bo i Linköping. När du är redo och har samlat på dig erfarenhet, är målet att du flyttar tillbaka till Umeå för att arbeta där tillsammans med en kollega. Detta ger dig inte bara en framtidssäker karriär utan också möjligheten att uppleva två av Sveriges vackraste städer.

ILEMA ger dig möjligheten att:
  • Bli en nyckelperson för ILEMAS satsning i Umeå.
  • Få grundläggande färdigheter som miljökonsult genom teoretisk och praktisk utbildning.
  • Få stöd av en dedikerad mentor under utbildningsperioden.
  • Bo i Linköping under utbildningen och starten på din karriär.
  • Flytta tillbaka till Umeå när du är redo och ta ansvar för att starta upp verksamheten där.
  • Framtidssäkra din karriär inom miljöteknik och få möjlighet att uppleva två av Sveriges vackraste städer.
För att underlätta din start, hjälper ILEMA dig med:
  • Boende i Linköping.
  • Möjlighet att välja vilken stad du vill fortsätta arbeta i, Linköping eller Umeå.

Anton Kjellsson från Umeå, nu baserad i Linköping, berättar om sin första tid hos ILEMA:

”Arbetet hos ILEMA har varit en fantastisk resa från dag ett. Jag fick snabbt följa med kollegor på mätningar över hela Sverige, från Lund i söder till Gällivare i norr. Det är uppenbart att ILEMA har hög tillit till sina medarbetare; vi får ansvarsfulla uppdrag och frihet att själva planera vårt arbete. Med en platt organisationsstruktur är det alltid lätt att få stöd och hjälp när det behövs, vilket skapar en stark gemenskap. Att vara ute i fält har både utvecklatmig professionellt och låtit migupptäcka Sverige och dess industrier på ett unikt sätt. Jag skulle varmt rekommendera ILEMA till alla som söker en dynamisk och utvecklande arbetsplats!”

OM ILEMA MILJÖANALYS

ILEMA Miljöanalys är Sveriges största företag inom luftemissioner och hjälper kunder att hantera miljöutsläpp effektivt och ansvarsfullt. Vi erbjuder ackrediterade emissionsmätningar till företag som värdesätter tillförlitlighet, effektivitet och högt miljöengagemang. Vi strävar efter att vara branschens mest kompetenta, tillförlitliga och kundorienterade miljöanalysföretag genom innovation och ständiga förbättringar. Arbetet som miljökonsult hos oss präglas av ansvarstagande, precision och kundfokus. Om du vill arbeta på ett innovativt och kundorienterat företag med ljusa framtidsutsikter är ILEMA rätt för dig!

VI ERBJUDER

Hos ILEMA Miljöanalys är våra anställda vår viktigaste resurs och vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi erbjuder en modern arbetsplats med generösa förmåner, intressanta arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter. Med en platt organisation kan alla påverka företagets utveckling. Vi söker dig som delar vårt intresse för miljö och viljan tillutveckling inom teknik, miljö och kemi. Hos oss får du allt du behöver för att bli en skicklig miljökonsult!

VEM ÄR DU?

Till rollen som Miljökonsult söker vi dig som är självständig, strukturerad och trivs med att samarbeta med andra. Du är serviceinriktad, gillar att arbeta för en god kundrelation och är ansvarstagande för dina uppgifter. Eftersom arbetet innebär regelbundna resor trivs du med en varierande arbetsdag, där du stundtals är på resande fot med ett aktivt arbete i mätningar men även får dagar på kontoret där rapportskrivning och planering av arbete är huvuduppgiften. Då ILEMA satsar på att etablera ett kontor i Umeå på sikt har du viljan att helt bo i Linköping under ca 1-2 år för att sedan återgå till att bo och arbeta från Umeå. Utöver det har du:

  • Ett stort naturvetenskapligt och/eller tekniskt intresse.
  • God datorvana.
  • B-körkort, manuell.
  • Flytande kunskaper i svenska och god kommunikationsförmåga.
OM PROCESSEN

I denna rekrytering samarbetar ILEMA Miljöanalys med A-hub. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Alice Lindell påalice@a-hub.se. Som första steg i processen använder vi oss av personlighets- och problemlösningstester för att ge dig alla möjligheter att hitta rätt matchning i din framtida roll. Du kommer få testet skickat till dig direkt vid ansökan, så håll koll på inkorgen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
27 december 2024 (152 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se