Hoppa till innehåll

Kemi- och matematiklärare folkhögskola Naturvetenskapligt basår

Publiceringsdatum
21 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Platsbeskrivning

Folkhögskolan hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna har stort inflytande på och ansvar för sina studier.

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan.

Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada eller paddla kajak.

Skolan tar emot ungefär 280 deltagare och internatet har plats för c:a 90 av dessa.

Undervisningen bygger på varje deltagares aktiva delaktighet, med utgångspunkten att alla har något att bidra med. Därför arbetar vi mycket med sammanhållning, grupprocesser och kamratskap.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som kan arbeta processinriktat och ansvara för att ta tillvara deltagarnas idéer för att utforma/utveckla sin utbildning. En del av din tjänst består i att vara klasslärare för vårt naturvetenskapliga basår. I detta arbete krävs att du har en helhetssyn på naturvetenskap och kan möta deltagare som är kunniga och intresserade. Utbildningen håller ett högt tempo och du har stor pedagogisk frihet.

Du kommer också vara lärare i matematik på allmän linje. Det är viktigt att du har ett genomtänkt förhållningssätt till vuxna studerande som behöver stöd för att klara matematikstudier på gymnasienivå. Du ska vara delaktig i att skapa en tillåtande och lyhörd atmosfär och kunna möta deltagarnas olika behov. Du behöver arbeta självständigt med att lägga upp kursernas innehåll och utformning, vara flexibel och ha hög social kompetens.

Du bör ha en förankring i folkbildningens bildningssyn och skolans värdegrund. Folkhögskollärarutbildning är meriterande. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö. Välkommen med din ansökan!


Tillträde 5 aug 2024 eller enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgrad 75%-80% beroende på önskemål och kompetens.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se