Hoppa till innehåll

Utvecklingsledare inriktning individ- och familjeomsorgen

Publiceringsdatum
13 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Fyrbodals kommunalförbund är ett av fyra regionala kommunalförbund i Västra Götaland. Vi är en samarbetsorganisation för 14 kommuner med sammanlagt 270 000 invånare. Tillsammans blir vi starkare och kan möta framtiden på ett bättre sätt. Vi arbetar för ett hållbart samhälle med fokus på tillväxt- och utvecklingsfrågor inom områden som infrastruktur & kollektivtrafik, näringsliv, klimat och miljö, kultur, kompetensförsörjning, utbildning, socialtjänst och hälso- och sjukvård.

Som medarbetare på Fyrbodals kommunalförbund får du en trevlig och dynamisk arbetsplats med ungefär 55 välkomnande kollegor med många olika professioner och uppdrag. Dina kollegor tycker att samarbete och teamkänsla är viktigt. Förbundets ledord är framåt, forum, flerstämmigt och förtroende.

En utvecklingsledare sökes nu till en nyinrättad tjänst som ska stötta kommunernas individ- och familjeomsorg i deras utvecklingsarbete. En prioriterad fråga i tjänsten är att stödja och samordna kommunernas utvecklingsarbete kring förberedelse- och implementeringsarbete för den nya socialtjänstlagen. Tjänsten är på heltid i cirka 18 månaders tid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Utvecklingsledaren kommer att bli anställd på Fyrbodals kommunalförbund, avdelningen för välfärdsutveckling och FoU Socialtjänst. Här finns kollegor som arbetar med olika utvecklingsuppdrag inom socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård. Den närmaste chefen är avdelningschefen för Välfärdsutveckling. Du kommer att ha tät kontakt med företrädare från medlemskommunerna för att tillsammans med dem skapa samverkan, planera för och utföra insatser och aktiviteter som rustar kommunerna att bedriva en kunskapsbaserad individ- och familjeomsorg av god kvalitet.

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsledare kommer du att:

  • tillsammans med kommunernas företrädare i arbetsgrupper omhänderta utvecklingsfrågor kring till exempel omställningsarbetet till nya socialtjänstlagen så att detta arbete utformas och samordnas utefter kommunernas behov och förutsättningar.
  • underlätta för kommunerna genom att skapa och processleda samverkan i de utvecklingsfrågor som bäst hanteras gemensamt.
  • på kommunernas uppdrag ta fram stödmaterial och planera, organisera och genomföra kunskapshöjande aktiviteter kring t.ex. nya socialtjänstlagen.
  • regelbundet ha avstämningar/ avrapporteringar med berörda nätverk på Fyrbodals kommunalförbund i syfte att uppdatera dessa om vad som händer nationellt, delregionalt och lokalt i omställningen till nya socialtjänstlagen. Avrapportering kommer att ske kontinuerligt till FoU-rum IFO som består av de 14 medlemskommunernas IFO-chefer.

Utvecklingsledarens uppdrag har en stor bredd och kan variera över tid, beroende på förutsättningar och vilka frågor som kommunerna prioriterar. I uppdraget ingår att kontinuerligt bevaka och sprida aktuell kunskap kring nya socialtjänstlagen och andra lagrum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • relevant högskoleexamen inom socialt arbete, till exempel socionomutbildning.
  • gedigen yrkeserfarenhet från socialtjänsten.
  • erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling.
  • kunskap och erfarenhet av att verka samordnande och att stödja andra i deras arbete.
  • har erfarenhet av att verka utifrån de förutsättningar som kännetecknar en offentlig och poliskt styrd verksamhet.

Personliga egenskaper som är viktiga för tjänsten

Vi söker dig som är engagerad och intresserad av att driva utvecklingsarbete. Som person behöver du ha god samarbetsförmåga för att kunna skapa arbetsforum och både ingå i och leda olika arbetsgrupper. Du ska kunna arbeta självständigt och strukturerat för att kunna driva och genomföra utvecklingsarbete, som är till nytta för kommunerna både på strategisk och operativ nivå. Du behöver känna dig bekväm att kommunicera och tala inför såväl små som stora grupper. Det är viktigt med förmåga att driva processer framåt och samtidigt ha en stor lyhördhet inför kommunernas olika behov och förutsättningar. Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift samt kunna sammanställa och presentera komplex information på ett lättillgängligt sätt.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

När du söker ett jobb hos oss sparas din ansökan. Det beror på att vi är en offentlig verksamhet. Din ansökan blir en allmän handling när vi har mottagit den. Det innebär att ansökningshandlingar och information om vem som sökt en tjänst kan begäras ut av den som vill.

Ansökan

Vi vill ha din ansökan senast 2024-06-30 på e-post: kansli@fyrbodal.se. Intervjuer sker löpande.

Anställningsform: Projektanställning 18 månader

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
30 juni 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se