Hoppa till innehåll

Töreboda Kommun söker Enhetschef IFO Barn och Familj

Publiceringsdatum
30 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Om jobbet

Töreboda är vackert beläget vid Göta Kanal- mellan Vänern och Vättern. Kommunen är en liten kommun på ca 9200 invånare där närheten till varandra i kommunen och samarbete över gränserna är långt utvecklade. Enheten barn och familj består av två delar, en myndighetsdel och en verkställighetsdel. Nu finns det en möjlighet för dig som har ett intresse, erfarenhet och kompetens att vara med och leda och driva utvecklingen inom denna verksamhet framåt tillsammans med en chefskollega och medarbetare i organisationen. Enheten barn och familj har vård- och omsorgschefen som verksamhetschef. Du ingår i ledningsgruppen för IFO Barn och familj men det finns även en stark samverkan med vuxenenheten inom IFO med gemensamma chefsmöten.

Hela individ- och familjeomsorgen i Töreboda kommun är mitt uppe i en stor och spännande utvecklingsfas där vi tillsammans under två år arbetar med att implementera och införliva Signs of Safety i verksamheten. Det är ett arbetssätt som är säkerhetsorienterat, samarbetsstyrt och styrkebaserat. Arbetssättet handlar om att se till invånares egna resurser och nätverk och riktar även stort fokus mot ett förebyggande arbetssätt.

Ett projektarbete är påbörjat för att möta upp och förbereda oss på vad den nya Socialtjänstlagen kommer innebära för verksamheten och kommunen i helhet. Allt handlar om att bygga en flexibel, responsiv och integrerad verksamhet som kan möta både nuvarande och framtida utmaningar.

Uppdraget

Som enhetschef för barn och familj verkställighet ska du leda, samordna och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare, kollegor och verksamhetschef. Verksamheten är inne i en förändringsfas nu med implementeringen av Safe of Safety , ett arbetssätt med mer förebyggande och hemmaplansbaserat arbetssätt. Din roll i detta kommer att vara av allra största betydelse. Som enhetschef för den verksamheten krävs ett mycket operativt och närvarande ledarskap för att fortsätta förändringsarbetet men även kvalitetssäkra och förbereda inför framtidens utmaningar.

Verksamheten består av familjestödsenheten samt familjecentralen och har 11 medarbetare. Familjestödsenheten har ett tätt samarbete med barnhandläggarna men även med skolverksamheten i kommunen. Medarbetarna på familjestödsenheten uppdrag handlar bland annat om att tidigt stärka och utveckla föräldraskapet, samordna resurser kring barn och föräldrar/nätverk, genomföra stödjande samarbetssamtal och stärka föräldrar i att få vardagen att fungera.

Familjecentralen Spindeln har den öppna förskolan i kommunen och där träffar man som föräldrar och barn på olika yrkesgrupper. Det kan vara förskolelärare, familjebehandlare, BVC-sköterskor, barnmorskor och specialpedagoger. Familjecentralen erbjuder regelbundet ABC-utbildningar (Alla Barn i Centrum).

I uppdraget ligger ansvar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och budget. Stödfunktionerna från ekonomi och HR finns nära i organisationen med ett väl upparbetat samarbete.


Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomutbildning

Tidigare chefsuppdrag och erfarenhet från organisationer som arbetar med Signs of Safety är meriterande

Du har:

-ledaregenskaper och vill arbeta tillsammans med övriga kollegor för att lösa uppkomna situationer men även utveckla verksamheterna gränsöverskridande

-en god kommunikativ förmåga och kan möta invånare och medarbetare på ett ödmjukt och positivt sätt som skapar förtroende

-god samarbetsförmåga men är lika bra på att arbeta självständigt

-god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

-förmåga att planera och prioritera i det dagliga arbetet



Praktiskt

När är tillträde till tjänsten? 240901

Intervjuer planeras under vecka 35.

B-körkort är krav

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
17 augusti 2024 (60 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se