Hoppa till innehåll
Sista ansökningsdag
02 oktober 2024 (19 dagar kvar)
Publiceringsdatum
02 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

1942 tillverkade Daloc sin allra första dörr för att stå emot brand. Sedan dess har varje dörr som Daloc tillverkat haft ett viktigt syfte. Daloc är ett familjeföretag i tredje generationen som tillverkar och säljer dörrar och portar med särskilda krav, inom brand, ljud och säkerhet. På Daloc har du en viktig uppgift. Du är i din roll med och skapar trygghet för många människor. Din insats skyddar mot bränder, förhindrar inbrott och stänger ute buller och oväsen. Idag är vi Skandinaviens ledande tillverkare av dörrar för höga krav. För att vi ska kunna behålla vårt försprång framåt är vi beroende av fler engagerade och duktiga medarbetare.

CIO

Uppdraget

Som CIO på Daloc AB har du ansvar för att leda och utveckla IT i hela vår koncern med fokus på säkerhet, effektivitet och digitalisering. Du leder vårt digitala förändringsarbete och kan ta oss till nästa steg i vår digitala utveckling. Du kan även identifiera nya affärsmöjligheter och bidra till utvecklingen av vår övergripande affärsstrategi. Du ansvarar vidare för att driva IT-strategiska frågor av teknisk och verksamhetsbaserad karaktär. Du arbetar långsiktigt med utveckling och förnyelse av IT-plattform (infrastruktur, nätverk och applikation). Du ansvarar även för forum avseende IT-förvaltning och andra samarbetsforum med verksamheten.

Du har personalansvar för vår IT avdelning. Du ansvarar vidare för att driva arbetet med befintliga och nya leverantörer för hårdvara, mjukvara, tjänster och kompetenstjänster. I ditt ansvarsområde ligger även omvärldsbevakning när det gäller teknisk utveckling och tillämpning av ny teknologi när det är lämpligt för Daloc.

Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen. Placering är på huvudkontoret i Töreboda.

Profil

Du har en helhetssyn med god kunskap inom både IT-teknik och verksamhetsutveckling som gör att du har god förmåga att se samband mellan IT och verksamhet. Du har god samarbetsförmåga och är duktig på att underhålla och utveckla dina relationer. Du är strukturerad, analytisk och har en positiv grundsyn och agerar prestigelöst. Då du kommer att agera på olika organisationsnivåer ställer det höga krav på din kommunikativa och sociala förmåga att skapa goda relationer.

Du har vidare goda ledaregenskaper och har en förmåga att engagera. Du främjar öppenhet och förtroende, har fokus på verksamheten och affärerna. Du har vidare starka strategiska färdigheter och erfarenhet av att driva större projekt. Du har också god ekonomisk förståelse med kostnadsstrukturer, budget- och kostnadsuppföljning. För att vara framgångsrik i rollen bör du även ha god förståelse för det operativa IT-arbetet.

Vi ser att du har en relevant universitets-/högskoleutbildning inom Data/IT eller motsvarande. Du har ett antal års erfarenhet från kvalificerad ledande befattning inom IT i liknande organisationer och erfarenhet av att driva digitalisering i större organisationer. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Om Daloc AB

Daloc AB utvecklar och tillverkar branddörrar, ljuddörrar och säkerhetsdörrar av stål i en unik tillverkningsprocess med hög automatiseringsgrad. Härifrån sker också försäljningen av både stål- och trädörrar på den svenska marknaden och export. Daloc AB är koncernens största bolag och ansvarar också för många koncerngemensamma funktioner. Daloc AB ansvarar även för den operativa driften och samordningen av övriga bolag i koncernen. Omsättningen för Daloc AB är ca 1,1 mdkr och antalet anställda är ca 300 st.

Kontaktuppgifter och ansökan

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
02 oktober 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se