Hoppa till innehåll
Clockwork logotyp

Ekonomichef till Tierpsbyggen

Sista ansökningsdag
12 oktober 2024 (25 dagar kvar)
Publiceringsdatum
13 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om kommunen
Tierpsbyggen är ett kommunägt bostadsföretag som i över fem decennier har arbetat med att bygga och förvalta bostäder åt kommunens invånare. Företaget förvaltar cirka 1 800 bostäder spridda över 11 orter samt 35 742 kvadratmeter lokalyta. Varje bostad bebos i genomsnitt av två personer, vilket innebär att var femte invånare i kommunen använder Tierpsbyggens tjänster. Tierpsbyggens fastigheter är strategiskt placerade över hela kommunen för att säkerställa en bred tillgång till bostäder. Sedan 2013 har företaget haft totalansvar för skötseln av Tierps kommuns och Tierps kommunfastigheters fastigheter (ca 117 000 kvm) vilket i huvudsak omfattar kommunens verksamhetslokaler.

Vi söker en ekonomichef till Tierpsbyggen vilket även omfattar Tierps Kommunfastigheter AB. Denna roll har sitt huvudsakliga fokus på det strategiska ekonomiarbetet samt ansvaret för bolagets affärsutveckling och ekonomiska styrning. Som ekonomichef förväntas du ha en god förståelse för verksamheten som helhet och insikten om hur ekonomiavdelningen samverkar med övriga avdelningar. Ekonomichefen kommer också att vara en förebild för värdegrunden LÄRA (Lojalitet, Ärlighet, Respekt och Ansvar) och driva en kultur av innovation och kontinuerligt lärande. Du arbetar för att sätta kunden i centrum genom att kombinera affärsmässiga insikter med teknologisk utveckling och nära samarbete med andra enheter inom företaget.

Dina arbetsuppgifter
Som ekonomichef ansvarar du för den finansiella planeringen och leder budgetprocessen inför varje verksamhetsår. Du ser till att likviditetsprognoser upprättas och förvaltas, samtidigt som du utvecklar och utvärderar finansiella strategier för att möta bolagens långsiktiga mål. Du säkerställer att alla ekonomiska beslut grundas på solida finansiella prognoser och strategier.

Som ekonomichef ansvarar du för att budgetprocessen genomförs i tid och i nära dialog med övriga ledningsgruppen. Du säkerställer att resurser fördelas effektivt över bolagets olika verksamheter och att budgeten stöttar företagets långsiktiga strategiska mål. Genom att använda detaljerade ekonomiska prognoser och noggranna analyser, ger du företaget verktygen att fatta informerade beslut och maximera lönsamheten.

Du ansvarar för att effektivisera och digitalisera ekonomiprocesser genom att implementera automatisering och förbättra användningen av avancerad dataanalys. Målet är att optimera verksamheten och skapa en datadriven ekonomiavdelning som kan möta framtidens krav på snabb och exakt rapportering.

Som ekonomichef har du ansvar för att digitalisera processer inom leverantörs- och kundreskontra, med målet att öka effektiviteten och minska risken för fel. Du leder detta arbete i linje med de senaste teknologiska lösningarna och bästa praxis för att säkerställa att alla processer fungerar smidigt.

Du har även ansvar för personalhantering inom ekonomiavdelningen och säkerställer att avdelningen har rätt kompetens på plats för att möta framtidens utmaningar. Du arbetar aktivt med att utveckla interna rutiner och processer, och ser till att de är kvalitetssäkrade och samverkar med andra avdelningar för att uppnå bolagets strategiska mål.

Som ledare har du ett starkt fokus på att utveckla ditt team genom kontinuerlig utbildning och kompetensutveckling. Du ser till att avdelningen inte bara är rustad för dagens krav, utan också för framtida utmaningar. Genom att bygga ett starkt samarbete mellan teammedlemmarna och främja en kultur av innovation, skapar du en avdelning som är flexibel och redo att anpassa sig till nya teknologier och arbetssätt.

Du ansvarar för att integrera hållbarhetsmål i bolagens finansiella strategier. Detta omfattar både miljömässiga och sociala aspekter, med syftet att säkerställa att verksamheten är långsiktigt hållbar och socialt ansvarstagande. Du samarbetar med andra avdelningar för att dessa mål ska uppnås.

Vid behov leder du projekt som syftar till att förbättra bolagets ekonomiska resultat. Du använder moderna verktyg, såsom avancerad dataanalys och AI, för att systematiskt följa upp resultat, identifiera förbättringsmöjligheter och säkerställa att bolagets affärsplan uppfylls. Din roll innebär också att arbeta nära bolagets ledning och styrelse, där du regelbundet presenterar finansiella rapporter och prognoser, samt ger förslag på förbättringar.


Din profil
Vi söker dig som är trygg, emotionellt stabil och har modet att stå upp för dina åsikter när det behövs. Du har förmågan att skilja på sak och person i diskussioner och agerar alltid med professionalism. Du är samarbetsinriktad och strävar efter att skapa lösningar som gynnar alla parter genom att fokusera på det gemensamma målet. Din kreativitet och förmåga att tänka innovativt gör att du hittar nya lösningar på gamla problem. Du är också snabb på att hitta effektiva sätt att lösa uppkomna utmaningar, samtidigt som du håller dig uppdaterad inom ditt expertområde och aktivt bevakar omvärlden och aktuella trender. En stark analytisk förmåga gör att du kan identifiera långsiktiga strategier och se samband i komplex information, vilket hjälper dig att fatta välgrundade beslut för framtiden.

Utbildning:
Rollen kräver att du har en relevant utbildning på civilekonomnivå med bred erfarenhet inom ekonomi och finanshantering, särskilt inom fastighetssektorn. Det är också viktigt att du har goda kunskaper inom ekonomistyrning.

Övrigt:
Tjänsten är baserad i Tierp, en ort med goda pendlingsmöjligheter. Med smidig tillgång till både tåg och vägförbindelser är det enkelt att pendla hit från närliggande kommuner som Uppsala, Gävle och Stockholm.


Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Chefs- och Specialistrekryterare, Petra Forsberg Kyller på telefon 0733-51 27 09. Skicka in din ansökan på www.clockworkpeople.se senast 2024-10-13.

För att säkerställa hållbara rekryteringar, är vi på Clockwork måna om att ha ett jämställt och inkluderande urval i samtliga av våra processer vi hjälper våra kunder med. Med hjälp av ett brett urval och med en kompetensbaserad metodik som grund säkerställer vi att du som söker behandlas likvärdigt, jämlikt och jämställt.


Clockwork logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 oktober 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Clockwork är det nya bemannings- och rekryteringsföretaget. Vi har lång erfarenhet från bemanningsbranschen och vet hur viktigt det är med stark lokal närvaro.

Som ett fullserviceföretag inom bemanning och rekrytering hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra tjänster täcker allt från bemanning av industripersonal och tjänstemän, interim management, matchning och rekrytering. Hos Clockwork är det människorna som gör skillnad.