Hoppa till innehåll

Näringslivsutvecklare

Publiceringsdatum
04 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Arbetsbeskrivning

Vi söker en näringslivsutvecklare med mod, hjärta och engagemang som tar Sunne ett kliv framåt i näringslivsarbetet nationellt och internationellt. 

Sunne kommun genomsyras av att alla arbetar med näringslivsfrågor direkt eller indirekt genom god samhällsservice. Det ska vara enkelt att vara sunnebo, sunneföretagare och lätt att göra rätt. Politikerna i Sunne har det gemensamma målet att i Sunne finns de bästa förutsättningar för ett brett näringsliv och en växande arbetsmarknad, detta genom ett växande näringsliv och en serviceinriktad myndighetsutövning. Helt enkelt så ska företagen ha de bästa förutsättningarna. 

I Värmland har Business Region Värmland etablerat sig och det finns ett värmländskt fokus på etableringsarbete och att möjliggöra befintliga företag att expandera och utvecklas. Internationaliseringen kommer att öka med etableringen av fordonstestanläggningen Climate Arena i Sunne som ställer höga krav på samhällsservice, utbud och tillgång till internationell kompetens. 

Ansvarsområden

Som näringslivsutvecklare är ditt uppdrag att bidra aktivt i kommunens näringslivsarbete. Det innebär bland annat att utveckla kommunens kontakter och relationer med såväl befintliga som potentiella företag och företagare.  

På din agenda står nyetableringar, service och tillväxt hos befintliga företag samt samverkan med andra aktörer. Du verkar som en länk mellan företagen och kommunen. I din roll arbetar du nätverkande från lokal till internationell nivå med tillväxt- och utvecklingsfrågor tillsammans med näringslivschef. I din roll arbetar du för helheten som kommunkoncernen i stort. 

Som näringslivsutvecklare tillhör du verksamheten samhällsbyggnad och rapporterar direkt till näringslivschef.

I Sunne kommun har näringslivsfrågor länge varit viktiga och prioriterade för den politiska ledningen och det finns en målsättning att Sunne ska vara Värmlands bästa näringslivskommun. Du är ett stöd till nya och befintliga företag i kommunen och lotsar dem vid kontakter med kommunen gällande exempelvis etablerings- och expansionsprocesser och i frågor om tillstånd och lov.  

I rollen träffar du våra lokala företag och andra aktörer på marknaden för att hålla dig uppdaterad. Du planerar och genomför näringslivsaktiviteter, företagsbesök och information till näringslivet. Stort fokus för dig som näringslivsutvecklare kommer vara att bygga starka relationer med näringslivet och jobba lyhört och innovativt. Vidare arbetar du med att stimulera och stödja nyföretagande, etableringar och investeringar samt med näringslivets kompetensförsörjningsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig med brinnande intresse för näringslivsfrågor!

Du har kandidatexamen i företagsekonomi, teknik, ingenjörsvetenskap eller liknande utbildning i kombination med annan erfarenhet och kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har goda kunskaper om näringsliv och företagande. Erfarenhet från näringslivsutveckling, internationella relationer och platsutveckling är meriterande, samt om du har erfarenhet av att framgångsrikt driva förändrings- och utvecklingsprocesser och att arbeta resultatinriktat. Verksamheten ingår i en politiskt styrd organisation och det är därför viktigt att du har förståelse för hur kommunal verksamhet fungerar.

Som näringslivsutvecklare är du initiativtagande. Du skapar och underhåller goda relationer och har förmåga att engagera och inspirera din omgivning. Du tror och bidrar till utveckling. Du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du kan hantera frågor både på operativa och strategiska nivå.  

Vidare är du drivande, har ett helhetsperspektiv, utvecklingsvilja och modet att prova nya vägar. Du ser möjligheter i alla uppdrag och idéer som dyker upp och har god förmåga att omsätta strategi till praktisk handling. Du är en god kommunikatör och kommunicerar obehindrat på svenska.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt och roligt jobb i en näringslivsinriktad kommun där ambitionsnivån är hög. Hos oss får du fantastiska kollegor som vill göra skillnad för andra. Nu söker vi dig som vill bli Sunnes nya Näringslivsutvecklare och som bidrar till att skapa Värmlands bästa näringslivskommun!  

B-körkort är ett krav.

I denna rekrytering samarbetar Sunne kommun med Randstad. Varmt välkommen med din ansökan senast den 25juni. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny Gillard på jenny.gillard@randstad.se eller Ida Nilsson på Ida.nilsson@randstad.se  

Om företaget

Randstad

På Randstad vet vi att alla människor har en plats på arbetsmarknaden. Med verksamhet över hela landet och inom alla kompetensområden hjälper vi människor att hitta ett jobb som känns bra, och där de får möjlighet att växa, utvecklas och uppnå sin fulla potential.

Med närmare 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster, med målsättningen att bli världens främsta och mest uppskattade partner på arbetsmarknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och företag att uppnå deras fulla potential. Vi kallar det Human Forward.
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
26 juni 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se