Hoppa till innehåll

Verksamhetschef till verksamhetsområde Medicin, Sundsvall

Publiceringsdatum
23 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi är en kraft som binder ihop, håller samman och utvecklar länet. Inom Region Västernorrland är vi alla en del av något större.

Är du en erfaren ledare med en vilja att göra skillnad och bidra till att skapa framtidens hälso- och sjukvård? Vi söker just nu en verksamhetschef till Medicin och erbjuder ett stimulerande uppdrag för dig som lockas av utvecklingsarbete.


Närsjukvårdsområde Söder, med 950 medarbetare och totalt sex verksamhetschefer samverkar i hög grad med Närsjukvårdsområde Norr och Väster samt med somatiska området såväl vid Sundsvall sjukhus som Sollefteå och Örnsköldsviks sjukhus. Samtliga verksamheter oavsett organisationstillhörighet har i uppdrag att arbeta med förflyttningen mot en God och Nära Vård.

I verksamhetsområde Medicin arbetar du tillsammans med cirka 200 medarbetare som bedriver en omfattande verksamhet med både akut och planerad internmedicinsk hälso- och sjukvård. Kliniken omfattar sektionerna:

. Diabetes/Endokrinologi

. Reumatologi

. Njurmedicin

. Hematologi

. Gastroenterologi

som ansvarar för öppen- och slutenvård inom upptagningsområdet Sundsvall, Timrå, Ånge samt Härnösands kommun. Kliniken disponerar 31 vårdplatser på Sundsvalls sjukhus fördelade på två vårdavdelningar samt två dagvårdsenheter för utredningar och behandlingar.


Vårt mål är att bota och lindra sjukdom och därmed bidra till en bra livskvalitet för våra patienter med en strävan är att ständigt förbättra behandlingsresultaten. Vi arbetar för en hållbar bemanning och en god arbetsmiljö för våra medarbetare. Vi ser en förflyttning mot ökad poliklinisering, prehospital vård, patientens egna ansvar, att arbeta mer mobilt och mot ett optimerat digitalt stöd samt att med våra givna resurser få ut maximal vård till invånarna. Vi håller patienten i centrum och verkar för att patienten får rätt vård på rätt nivå.


Till detta verksamhetsområde söker vi nu en engagerad ledare för rollen som verksamhetschef.

Verksamhetschef till verksamhetsområde Medicin, Sundsvall

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef har du ett övergripande, taktiskt ledaruppdrag där du arbetar långsiktigt med verksamhetsområdets utveckling. Du ser helheten, dess potential och agerar förebild genom aktivt arbete med att skapa engagemang och delaktighet. Verksamhetschefen är direkt underställd områdesdirektören och ingår i Närsjukvårdsområde Söders ledningsgrupp. Tillsammans med de övriga verksamhetscheferna för Akutmottagning, Kardiologi och Klinisk Fysiologi, Primärvård Sundsvall-Härnösand, Primärvård Sundsvall-Ånge samt område Geriatrik, neurologi och rehabilitering har du ett gemensamt ansvar att utifrån ett helhetsperspektiv driva en god, jämlik och effektiv hälso- och sjukvård inom området. Detta i samarbete med övriga verksamheter på Sundsvalls sjukhus och med andra områden där uppdraget är länsövergripande. Även samverkan med andra samhällsaktörer är en viktig del.


Verksamhetschefen har det övergripande ansvaret för verksamhet, personal och ekonomi. Du leder verksamhetsområdets ledningsgrupp, som består av sju enhetschefer, med fokus på och utveckling av patientsäkerhet, hållbar arbetsmiljö, kompetensförsörjning och verksamhetens arbetssätt, processer och organisation bland annat med stöd av digitalisering och inom ramen för verksamhetens uppdrag.


Arbetet innebär att:

  • Leda arbetet inom verksamheten och övriga uppdrag genom enhetschefer
  • Ansvara för att säkerställa att regionens vision och de politiska ambitionerna får genomslag och att verksamheten bedrivs ändamålsenligt genom målstyrning och utifrån de ekonomiska förutsättningarna

Till rollen som verksamhetschef söker vi dig som vill driva den viktiga utvecklingen av en nära och personcentrerad vård och som lockas av uppdraget att arbeta för en effektiv och kvalitativ högspecialiserad vård inom hela regionen.


Placeringsort för tjänsten är Sundsvall.


Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Som chef i Region Västernorrland företräder du arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Övrig information

Region Västernorrland

Med cirka 7000 medarbetare och över 200 yrken ansvarar vi på Region Västernorrland för flera av de verksamheter som är allra viktigast för invånarnas möjlighet att delta i samhället. Här gör din kunskap och ditt engagemang skillnad inom allt från hälso- och sjukvård till kultur, miljö och hållbarhet. Bli en del av ett lag där alla behövs. Tillsammans för ett växande Västernorrland. 

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Läs mer om Region Västernorrland, våra förmåner och hur det är att jobba tillsammans med oss: Region Västernorrland - Att jobba i Region Västernorrland (rvn.se).

Inom Region Västernorrland är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kan därför komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • Har en akademisk examen eller utbildning inom för tjänsten relevant område
  • Har gedigen chefs- och ledarerfarenhet och vana av strategiskt ledningsarbete
  • Har dokumenterad kunskap om, och erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvårdssektorn samt arbete i politiskt styrd organisation
  • Ha kunskap om och erfarenhet av att leda förändringsarbete
  • Har B-körkort


För att lyckas i rollen tror vi att du har dessa personliga egenskaper

  • Ledarskap
  • Tydlig
  • Helhetssyn
  • Utvecklingsinriktad
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se