Hoppa till innehåll

Redovisningsekonom/Systemförvaltare till Sida

Publiceringsdatum
23 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi söker dig som vill bli en del av vårt team och arbeta som redovisningsekonom och systemförvaltare.

Om jobbet

Som Redovisningsekonom/Systemförvaltare på enheten Redovisning och Finans; REDO ansvarar du för systemförvaltningen av systemet Unit4 ERP – UBW. Du säkerställer att systemet stödjer Sidas verksamhet, gällande lagar och förordningar och är välfungerande för Sidas medarbetare. Stor del av arbetet innebär att ansvara för integrationer till och från systemet. Du arbetar också med behörighetshantering och support i form av felsökningar, rättning av systemrelaterade fel och frågeställningar. Du kommer också att vara delaktig i Sidas översyn av vår befintliga förvaltningsmodell och hur vi vill utforma modellen och roller i framtiden. Kontaktnätet omfattas av egna enheten, medarbetare från hela Sida, Utlandsmyndigheterna samt externa leverantörer. I rollen ingår även att vara behjälplig vid bokslut och uppföljning, samt att löpande arbeta med avstämningar, analys och kvalitetssäkring av Sidas bokföring.

Du kommer att tillhöra avdelningen för Ledningsstöd (LED). Du arbetar på vårt kontor i Du arbetar på vårt kontor i Rissne Sundbyberg.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattas såväl av löpande arbete med underhåll och registervård och övriga systemrelaterade aktiviteter, såsom utformning av interna rapporter och rutiner, genomförande av systemtester vid uppgraderingar och uppdateringar och du är ansvarig kontakt med leverantörer vid allt från felanmälningar till kravställning av systemutvecklingsaktiviteter.

Som systemförvaltare samarbetar du med enhetens medarbetare samt med systemets funktionsförvaltare och övriga förvaltningar, samt med övriga relevanta funktioner inom Sida.

Arbetsuppgifterna omfattar även ett nära samarbete med Sidas IT enhet gällande IT relaterade frågor samt att tillsammans med IT ansvara för framtagande och genomförande av förvaltningsplaner, riskanalyser etc.

Delaktig i arbetet att förbereda och genomföra utbildning samt ge support och rådgivning inom området.

I rollen ingår även att deltaga vid Sidas löpande redovisning, att löpande arbeta med avstämningar, analys och kvalitetssäkring av Sidas bokföring samt samordning av utlämningsärenden inom området.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling och en arbetsmiljö präglad av öppenhet och mångfald. Du arbetar utifrån tydligt mandat och ansvarsområde präglat av tillit mellan dig, din chef och dina kollegor.

Som anställd på Sida arbetar du med världen som arbetsplats, med Agenda 2030 och den statliga värdegrunden som vägvisare. För att kunna svara mot de utmaningar världen står inför idag och framöver behöver vi människor med olika bakgrund och färdigheter.

Kvalifikationskrav

Utbildning

  • Akademisk examen alternativt akademisk utbildning inom exempelvis eller annan kompetens införskaffad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som likvärdig


Språk

  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska


Arbetslivserfarenhet och kunskaper

Några års erfarenhet av systemförvaltning och support

Goda kunskaper eller erfarenheter av ekonomisystemet Unit4 ERP – UBW

Flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete med redovisning

Teknisk förståelse relaterade till UBW

Funktionella kompetenser/förmågor:

För den här rollen behöver du:

Vara analytisk och förändringsbenägen med intresse och förmåga att driva och utveckla processinriktad ekonomiadministration

Vara kvalitetsmedveten, samt ha förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ och vara drivande

Vara ansvarstagande och resultatinriktad

Ha god samarbetsförmåga där du skapar tillitsfulla relationer, är bra på att föra dialog och att skapa samsyn

Ha god kommunikativ förmåga och vara pedagogisk

Kunna leda dig själv och ansvara för din egen utveckling

Ha förmåga att hantera stress, osäkerhet och risker

Bidra till nytänkande och innovation

För denna roll är det meriterande om du har:

Kunskaper inom området statlig förvaltning och redovisning

Erfarenheter av arbete med excelverktyg, såsom Excelerator,

Grundläggande förståelse för SQL

Erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete

Bra att veta

Befattningen avser en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Provanställning tillämpas.

Sida erbjuder möjlighet till distansarbete i viss utsträckning om det fungerar för verksamheten.

Vid kontakt vänligen ange ref.nr 32/24.

Ytterligare upplysningar om befattningens innehåll lämnas av enhetschef, Annakarin Hobroh e-mail: annakarin.hobroh@sida.se

Eventuella frågor om villkor och andra fackliga frågor ställs till fackliga företrädare vid Sida för Saco (kontaktperson: linus.jarl@sida.se) och ST (kontaktperson: john.viner@sida.se).

I Sidas rekryteringsprocess används urvalsfrågor som ett verktyg för att göra ett första urval. Var därför noga med dina svar så att de speglar din kompetens och erfarenhet på ett korrekt sätt. Läs mer om Sidas rekryteringsprocess

Sida är en statlig myndighet. Det innebär att uppgifter och ansökningshandlingar som du lämnar till oss kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen om någon begär ut dem. Normalt gäller ingen sekretess för de uppgifter som behandlas i databasen. Om du har skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen per telefon.

Om Sida

Sida arbetar för att minska fattigdom och förtryck i världen. I samarbete med organisationer, myndigheter och företag investerar vi i en hållbar utveckling för alla människor.

Vi har över 900 anställda fördelade mellan tre kontor i Sverige och på svenska ambassader i våra samarbetsländer. Läs mer om Sidas anställningsförmåner och att jobba på Sida.

Olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är grunden för en arbetsplats fri från diskriminering, där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där de gemensamma nämnarna är tillit, professionalitet och mod, och vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 juli 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se