Hoppa till innehåll
Strömsunds Kommun logotyp

Miljö– och hälsoskyddsinspektör, Strömsunds Kommun

Sista ansökningsdag
22 september 2024 (13 dagar kvar)
Publiceringsdatum
02 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du jobba i ett team med gott samarbete och trevlig stämning, där du får möjlighet att själv planera din tid och utveckla dina arbetsuppgifter?

Miljö- och byggavdelningen i Strömsunds Kommun söker nu två miljö- och hälsoskyddsinspektörer! Välkommen att bli en av oss!

På miljö- och byggavdelningen är vi 14 medarbetare. Vi hanterar frågor som rör samhällsutveckling; exempelvis bygglov och samhällsplanering samt frågor om miljö- och hälsoskydd, alkohol och tobak. I detta arbete ingår bland annat tillsyn och tillståndsprövning. Kommunen har en fristående nämnd (miljö- och byggnämnden) och en fristående förvaltning (miljö- och byggavdelningen).

Vi är en flexibel och utvecklingsinriktad organisation som med olika bakgrund och kompetenser välkomnar olikheter och nytänkande. Nu behöver vi utöka vår personalstyrka för att leva upp till behovsutredningens krav på bemanning. Du som söker ser värdet av ett positivt samarbete, både internt och externt och vill bidra till det goda arbetsklimatet.

Arbetsuppgifter
Som miljö- och hälsoskyddsinspektör ingår du i ett team som arbetar med tillsyn och prövning enligt miljöbalken samt information om lagstiftning och verksamhet tillsammans med flera handläggare. Våra team planerar själva sin verksamhet samt följer upp och förbättrar verksamheten. Fokusområden och arbetsuppgifter kan variera över tid.

Vårt sätt att arbeta ger goda förutsättningar för ett stort engagemang och personlig utveckling. Här kommer du ha möjlighet att själv utveckla dina arbetsuppgifter. Att arbeta del av tiden på distans ser vi som en möjlighet och inte ett hinder. Dina arbetsuppgifter kan komma att anpassas efter din utbildnings- och erfarenhetsbakgrund.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning för uppdraget. Har du en examen i miljö- och hälsoskydd är det ett plus. Vana vid myndighetsutövning och förvaltningslagen är en förutsättning i arbetet. Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet från tillsyn enligt miljöbalken. Du uttrycker dig väl på svenska, i både tal och skrift och har god datorvana. B-körkort är ett krav för tjänsten. Det är bra om du har erfarenhet av de utmaningar som finns med att jobba med tillsyn i glesbygd.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är positiv och serviceinriktad. Då inspektörens arbete innebär många kontakter med människor i olika sammanhang vill vi att du har lätt att samarbeta och är lyhörd samtidigt som du har en stark integritet. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i gemensamma tillsynsprojekt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om Kommunen
Strömsunds Kommun finns i norra Jämtland med cirka 11 100 invånare. Strömsund är kommunens centralort och här bor cirka 4 000 personer. I kommunen finns föreningsliv och kultur. I Strömsunds kommun är den storslagna naturen alltid nära. Här har du goda möjligheter till friluftsliv och god livskvalitet och får mer tid att leva det liv du vill med en enklare och närmare vardag. I våra mindre samhällen och byar känner människor varandra och det skapar trygghet och gemenskap för både ung och gammal.

Strömsunds kommun har cirka 1 400 medarbetare inom många yrkesområden. På våra arbetsplatser strävar vi aktivt efter att skapa delaktighet, motivation och arbetsglädje. Tillsammans arbetar våra anställda för att ge bästa möjliga service till alla som kommer i kontakt med kommunens verksamheter.

Vi har Sveriges viktigaste jobb och våra medarbetare gör skillnad varje dag!

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med goda möjligheter till distansarbete. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att ingå i vår framtida krigsorganisation.

Sista ansökningsdag 2024-09- 22

Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar Strömsunds kommun med rekryteringsföretaget Adecco. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Åsa Andersson på tel. 073-684 73 29 eller via e-post asa.andersson@adecco.se

Fackliga företrädare:

Marléne Säll, miljö- och hälsoskyddsinspektör (Naturvetarna), marlene.sall@stromsund.se, 0670-163 90

Håkan Bredin, planingenjör (Vision), hakan.bredin@stromsund.se, 0670-163 88

Välkommen med din ansökan!

Strömsunds Kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 september 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!