Hoppa till innehåll

Komminister – Storfors församling

Publiceringsdatum
14 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Om tjänsten

Vår församling består av tre kyrkor omgivna av vacker natur, och vi är en gudstjänstfirande församling där Gud och livet står i centrum. Du kommer att arbeta tillsammans med ett entusiastiskt och positivt arbetslag samt engagerade förtroendevalda som har framtiden i sikte. Vi erbjuder en verksamhet som omfattar livets alla skiftningar och skeden.

Som komminister i Storfors församling förväntas du utföra sedvanliga prästuppgifter, såsom gudstjänster och kyrkliga handlingar, själavård samt att vara en del av konfirmandverksamheten. I Storfors bor cirka 4000 personer, varav drygt 65% är medlemmar i Svenska kyrkan. Församlingen har tre kyrkor: Storfors kyrka i tätorten samt Bjurtjärns och Lungsunds kyrkor på landsbygden. Vi lägger stor vikt vid att alla ska känna sig välkomna och hemma hos oss.

Om dig

Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkan och ser fördelar med att arbeta i ett litet sammanhang. Du står stadigt och känner dig trygg i Svenska kyrkans tro och liv, har lätt för att samarbeta men kan också arbeta självständigt. Du finner glädje i att arbeta med verksamhet där barn, ungdomar och vuxna, såväl som äldre, får utrymme. Det är viktigt att du vill förmedla det kristna budskapet både i tal och skrift. Du bör ha goda IT-kunskaper samt körkort och bil, vilket är en förutsättning här.

Vill du vara med och sprida det kristna budskapet och bli en del av vår församling? Välkommen med din ansökan!

Kontakta gärna Bengt Libäck på telefon 070-5947277 om du har frågor angående tjänsten. Vi ser fram emot att höra från dig! Urval kommer att ske löpande.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
15 september 2024 (89 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se