Hoppa till innehåll
Sveaskog Förvaltnings AB logotyp

Uppstartskoordinator

Sista ansökningsdag
27 september 2024 (15 dagar kvar)
Publiceringsdatum
10 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Uppstartskoordinator till Sveaskogs projekt för införande av Viol3

Välkommen till en grön värld av möjligheter hos oss på Sveaskog. Vi erbjuder dig skogen - en vacker arbetsplats och framför allt ett av våra viktigaste bidrag för att klara utmaningar kopplade till klimatförändringar och framtidens råvaruförsörjning. Nu söker vi dig som är teamorienterad och vill vara med oss på resan.

Vi erbjuder
Att arbeta på Sveaskog innebär stor frihet samtidigt som du förväntas ta ansvar, visa mod och vara nyfiken. I allas uppdrag ingår att ta ansvar för sin egen och verksamhetens utveckling samt att vara teamorienterad och en bra kollega. Vi kallar det aktivt medarbetarskap. Vi erbjuder dig attraktiva förmåner och en arbetsplats som kännetecknas av en vilja att du ska lyckas, där jämställdhet och hållbart arbetsliv står högt på agendan. Sveaskog eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget.

Om tjänsten
Sveaskog bedriver sedan några år tillbaka ett projekt vars syfte är att säkerställa övergången när Biometria byter ut det branschgemensamma systemet VIOL2 till VIOL3. Målet är att bytet ska ske med minsta möjliga påverkan för verksamheten och det informationsutbyte som sker via de system som integreras med Biometria.

Inför produktionssättningen behöver samtliga företag i branschen genomföra migreringar av företagsspecifika data, realisering av nya integrationslösningar, verifieringar av alla datatransaktioner samt säkerställa att affärsuppgörelser och verksamhetsprocesser är anpassade för att hantera VIOL3. I Sveaskog bedrivs detta arbete i vårt interna projekt VioLa. Projektet går nu in i en fas för omläggning inför driftsättningen av Viol3 som är planerad till 2 maj 2025. Det innebär att flera roller och personer i verksamheten blir involverade i arbetet med att underlätta övergången och det är i detta arbete som du som uppstartskoordinator kommer in.

Som uppstartskoordinator i projektet VioLa kommer du att vara med på Sveaskogs resa när det gäller genomförandet av övergången av informationsflödet från Viol2 till Viol3, och dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Planera, stötta och följa upp att förberedelserna i verksamheten går i takt inför GoLive av VIOL3
  • Ta fram utbildningsplaner och hålla ihop genomförandet av utbildningar
  • Aktivt bidra i kommunikations- och informationsarbetet för projektet
Tjänsten är på heltid och är tidsbegränsad fram till hösten/vintern 2025 med start snarast möjligt. I det löpande arbetet rapporterar du till projektledare VioLa, Maria Karlström. Stationering på något av Sveaskogs kontor.

Om dig
Du har relevant kunskap om skogsbranschen och dess processer samt god insikt i virkesflödet. Erfarenhet från branschspecifika system och rutiner är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du trivs med att arbeta självständigt och med stort eget ansvar. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och är noggrann och strukturerad i det löpande arbetet. En viktig egenskap är att vara prestigelös och inte rädd för att hugga i där det behövs. Tjänsten innebär såväl externa som interna kontakter, vilket kräver att du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i både tal och i skrift. Även förmågan att samarbeta och fokusera mot gemensamma mål är viktig.

Vill du bli vår kollega?
Välkommen med din ansökan senast den 27 september.

Har du frågor? Kontakta projektledare VioLa Maria Karlström på tel 072-216 06 36 eller maria.karlstrom@sveaskog.se alternativt chef virkesekonomi Johanna Snell på tel 076-819 82 39 eller johanna.snell@sveaskog.se.

Fackliga kontaktpersoner är för Ledarna Thomas Esbjörnsson, tel 010-544 99 75, för Akademikerföreningen Sara Östh, tel 010-544 97 11 och för Unionen Stig Sjöberg 08-655 90 58.

Om Sveaskog
Sveaskog är Sveriges största skogsägare och ägs av svenska staten. Bolaget äger 14 procent av Sveriges skogsmarker och har cirka 800 medarbetare runt om i landet. Våra kontor finns från Tärendö i norr till Osby i söder.
Sveaskog Förvaltnings AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 september 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren