Hoppa till innehåll
Strukton Rail logotyp

Utbilda dig till Signaltekniker med garanterad anställning!

Ansök nu
Är du redo att bli en nyckelperson i utvecklingen av morgondagens infrastruktur? Vår utbildning ger dig både teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet, och säkerställer att du är fullt förberedd för att ta steget ut i en spännande och säker karriär. Sök idag och säkra din plats i en bransch med stora möjligheter!

Nu lanserar Professionals Nord en intensivutbildning inom Signalteknik för att utbilda nästa generations Signaltekniker, du kan bli en av dem! Efter utbildningen garanteras du en anställning hos oss och ett uppdrag som konsult hos vår kund Strukton Rail under 18 månader med intentionen och målsättningen av en fortsatt anställning hos Strukton Rail förutsatt att samarbetet har fungerat väl.

Vi vet av erfarenhet att dina personliga egenskaper är avgörande för din framgång. Därför välkomnar vi dig, oavsett tidigare kunskap, bakgrund eller utbildning, att bli Strukton Rails nästa signaltekniker!

Information om programmet
Utbildningsprogrammet bygger på metoden Accelerated Learning, som består av kortare teoretiska delar i kombination med praktiska moment för att ge dig alla verktyg för att lyckas i rollen. Du kommer att utbildas inom en rad tekniska och säkerhetsrelaterade områden för att arbeta med järnvägssystemens signalsystem. Utbildningen innefattar bland annat:
  • Grundläggande el
  • Säkerhet, standarder och reglerverk för arbete på järnvägen
  • Signalteknik
  • Växlar och spårspärrar
  • Kabeldragning
  • Grundläggande termer och symboler
Du genomgår en kostnadsfri intensivutbildning på 12 veckor där du även erhåller en månadsvis utbildningsersättning under studieperioden, för att få möjligheten till en raketstart på din nya karriär som signaltekniker!

Programinnehåll:
Uppstartsevent: 18 december 2024
Utbildningsperiod: 6 januari - 28 mars 2025
Utbildningsort: Stockholm & Ängelholm
Datum för praktik: 10 mars - 18 mars 2025
Första dag hos Strukton Rail Mitt: 31 mars 2025
Omfattning: Heltid
Arbetsort efter avslutad utbildning: Bergslagen som innefattar Borlänge, Fagersta, Ludvika och Mora

Utbildningsprogrammet är ett nära samarbete mellan Professionals Nord och Strukton Rail. Efter avklarad examen anställs du av oss på Professionals Nord och under de första 18 månaderna arbetar du som konsult hos vår kund Strukton Rail. Förutsatt att samarbetet har fungerat väl, är målsättningen och intentionen en fortsatt anställning hos Strukton Rail. Rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Strukton Rails önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Information om tjänsten
Strukton Rail är en ledande aktör inom järnvägsinfrastruktur, med fokus på drift, underhåll och modernisering, som skapar hållbara och säkra transportlösningar, med starkt fokus på säkerhet och kvalitet. Du kommer att arbeta med drift- och underhållskontraktet på Banorna i Bergslagen. Arbetet är omväxlande och du arbetar med förebyggande underhåll, akut felavhjälpning och arbete i projekt tillsammans med dina kollegor. Tjänsten innebär utomhusarbete och du kommer att ha varierande arbetstider, främst dagtid och nätter, men även helger och beredskap kan förekomma. Du kommer att arbeta både självständigt och i par med fokus på att upprätthålla högsta standard i en kritisk del av järnvägsinfrastrukturen.

Du kommer bland annat att:
  • Felavhjälpning och felsökning vid problem på järnvägen
  • Reparation av felaktiga eller slitna komponenter
  • Utföra förebyggande underhåll i proaktivt syfte
  • Dokumentation och avrapportering av de arbeten du utfört
Vi söker dig som
  • Är tekniskt lagd och trivs med att arbeta både utomhus och med kroppen!
  • Har godkända tester (MAP & Matrigma)
  • Godkänd Hälsoundersökning (Bokas av PN för slutkandidater)
  • Har ett tekniskt intresse och har möjlighet att arbeta i skift
  • Har fyllt 18 år
  • Innehar B-körkort
  • Talar och skriver obehindrat på svenska såväl som engelska
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas under utbildningen men även i tjänsten Signaltekniker hos Strukton Rail. Vi tror därför att du är nyfiken och tar dig an uppgifter med ett högt säkerhetstänk och tar ett stort ansvar för ditt arbete. Det är även viktigt att du som person är problemlösande och vill utveckla din kompetens i arbetet. I rollen som Signaltekniker kommer du ha tajt dialog både med kollegor, beställare och arbetsledare och ställer därför höga krav på kommunikation och samarbetsförmåga. Utöver det ser vi att du som person är stresstålig och flexibel då arbetet kan variera från dag till dag.

Ansökan och rekryteringsprocess
När du ansöker till programmet kommer du inledningsvis att få besvara ett antal frågor där du redogör ditt intresse för utbildningen och tjänsten. Då personliga egenskaper, motivation och engagemang är av största vikt ser vi fram emot att ta del av varför just du ska ta en plats i utbildningen. Efter inskickad ansökan kommer du även att få ett mailutskick med länk till ett personlighetstest och ett test kopplat till logisk slutledningsförmåga som du behöver genomföra med godkänt resultat för chans att gå vidare i rekryteringsprocessen.

START: Januari 2025
OMFATTNING: Heltid
STAD: Arlandastad
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: FIlippa Furugren & Louise Adrianzon

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se
Strukton Rail logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 september 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!