Hoppa till innehåll
Storstockholms brandförsvar logotyp

Storstockholms brandförsvar söker arbetsledare till våra utbildningsanläggningar

Sista ansökningsdag
13 november 2024 (18 dagar kvar)
Publiceringsdatum
22 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Just nu söker vi en arbetsledare till våra utbildningsanläggningar. Vi söker dig som gillar ett omväxlande och utmanande arbete i en unik miljö. Tillsammans med dina fyra kollegor ser ni till att brandmän kan öva och utbilda sig tryggt och säkert. Sök till oss på Storstockholms brandförsvar, tillsammans räddar vi liv!


Storstockholms brandförsvar (SSBF) har två utbildningsanläggningar, Ågesta strax utanför Farsta och Okvista som ligger i Vallentuna. Här bedrivs utbildning av nyanställda brandmän och vidareutbildning av redan anställda brandmän. Vi genomför även teoretiska och praktiska brandskyddsutbildningar för externa aktörer. På Ågesta ligger även dyk- och materieldepån som ansvarar för transport, lagerhållning och service av räddningstjänstmateriel.


Din roll

Som arbetsledare kommer du att arbeta tillsammans med en grupp om fyra medarbetare där dina arbetsuppgifter går ut på att planera och leda drift- och underhållsarbetet på våra utbildningsanläggningar. Du kommer utgå ifrån Ågesta men under perioder kommer du att arbeta på Okvista.


Arbetsuppgifterna på anläggningarna innefattar fastighetsskötsel, service och underhåll av utbildningsanläggning och enklare underhåll av anläggningens personbilar, brandbilar och hjullastare.


Du kommer vara delaktig i planering, förberedelse och återställning av anläggningen vid utbildning och övning. Du kommer arbeta väldigt nära arbetsledaren för dyk- och materieldepån och vara direkt underställd enhetschefen utbildningsenheten.


I arbetet som arbetsledare ingår också:

  • Arbetsmiljöuppgifter delegerat från enhetschefen.
  • Hantering av fakturor.
  • Direktköpare enligt SSBF:s delegationsordning.
  • Upprättande och uppföljning av verksamhetsmålen.

Vem är du?

Vi söker dig som tycker om att arbeta tillsammans med andra människor och driva projekt framåt tillsammans med din arbetsgrupp. Som person är du driven, noggrann, målmedveten och serviceinriktad. Vi värdesätter att du kan skapa och upprätthålla goda relationer internt såväl som externt.


Vi ser gärna att du har lätt för att organisera arbetet och uppgifter på ett strukturerat sätt, du har förmågan att anpassa dig till förändringar och utmaningar. Du är öppen för att lyssna på andras åsikter och bidra till ett positivt arbetsklimat.


Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.


Krav
  • Relevant gymnasial utbildning med godkända betyg.
  • Dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
  • Goda kunskaper i Microsoft Officepaketet.
  • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
  • B-körkort.

Villkor
  • Anställningsform: 39,15 timmar/vecka, dagtid.
  • Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB.
  • Tillträde enligt överenskommelse.
  • Individuell lönesättning tillämpas.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.


Storstockholms brandförsvar svarar för 1,4 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 31 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.


Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer - för att skapa ett tryggare samhälle.


Ansökan

Skriv och berätta vad det är som gör just dig lämplig till tjänsten som arbetsledare för våra utbildningsanläggningar och hur du kan bidra till vår verksamhet.


Din ansökan med bifogat CV och personligt brev vill vi ha senast den 13 november 2024.


Du ansöker genom att klicka på knappen ”Ansök” i menyn till höger. Fyll därefter i dina kontaktuppgifter i ansökningsformuläret och ladda upp dina dokument. Diarienummer för tjänsten är: 211-283/2024.


Du får en bekräftelse på skärmen att vi tagit emot din ansökan. Inkomna ansökningar blir allmänna handlingar och omfattas av offentlighetsprincipen.


Frågor

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef, Fredrik Letzler, telefon: 08-454 87 00 eller mejl: fredrik.letzler@ssbf.brand.se


Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.


Storstockholms brandförsvar logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 november 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Storstockholms brandförsvar har beredskap dygnet runt i våra tio medlemskommuner. Verksamheten innefattar räddningstjänst vid brand eller nödläge, förebyggande arbete för att minska bränder och olyckor i samhället och tillsyn av exempelvis skolor och sjukhus.