Hoppa till innehåll
Statens institutionsstyrelse logotyp

Vi söker Informationsarkitekt

Sista ansökningsdag
26 september 2024 (17 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Informationsarkitekt
Solna
 
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.


På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 350 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en passionerad och driven informationsarkitekt som vill ta sin karriär till nästa nivå. Är du redo att spela en avgörande roll i utvecklingen av innovativa mjukvarulösningar och driva framgångsrika digitaliseringsprojekt? Då kan detta vara ditt drömjobb!

Hos oss kommer du att vara en central del i hela utvecklingsprocessen - från kravställning till design, utveckling och dokumentation. Du kommer att arbeta nära vår verksamhet för att säkerställa att våra digitaliserings- och transformationsprojekt uppfyller de högt ställda kraven på informationshantering och ägarskap. Ditt arbete kommer att ha betydelse för samhällsutvecklingen, och du kommer att bidra till att göra skillnad för de mest utsatta.

Vad du får göra:
  • Definiera och modellera. Skapa och hantera dataset, nycklar och metadata samt arbeta med konceptuell och informationsmodellering. Skapa förutsättningar för och bidra till ett strukturerat datakvalitetsarbete i IT-system och informationsflöden/processer
  • Facilitera och dokumentera. Leda begreppsanalys och dokumentera dina modeller för att skapa en gemensam förståelse.
  • Masterdatahantering och arkitekturstyrning. Säkerställa att våra lösningar är hållbara och effektiva genom att stödja i arkitekturstyrning. Du kommer att driva arbetet med att ta fram och implementera en övergripande informationsarkitektur, etablera riktlinjer och standarder för hur informationsarkitekturen ska se ut,

Vi erbjuder en arbetsplats där du får stor frihet under ansvar. Här värdesätts dina idéer och ditt engagemang för att driva vår it-utveckling framåt. Du blir en del av ett dynamiskt team som arbetar med strategisk it-utveckling och digitalisering, samtidigt som vi möter operativa utmaningar med att förvalta myndighetens it-system. Vi står inför spännande utmaningar och du kommer att vara en nyckelspelare i att bygga upp vår interna kompetens inom informationsarkitektur och it-säkerhet.

Arbetsmiljön hos oss präglas av vänlighet och respekt samt strävan efter att bli effektivare. Hos oss får du möjlighet att vara en del av en dynamisk miljö där vi tillsammans utvecklar och förvaltar myndighetens digitala och tekniska plattform.
Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Eftergymnasial examen med inriktning systemvetenskap/informatik eller likvärdig utbildning
  • Erfarenhet av arbete som system- eller informationsarkitekt, gärna med inriktning på informations- och it-säkerhet
  • Erfarenhet av datamodellering, SQL och erfarenhet av ETL-verktyg
  • Erfarenhet av rollen som utvecklare
  • Erfarenhet av att leda workshops och dokumentera resultat
  • Förmåga att kommunicera effektivt med olika intressenter

Det är meriterande om du har:
  • Eftergymnasial utbildning inom systemutveckling
  • Arbetat med kravfångst inom BI-området
  • Erfarenhet av att sätta upp datalager och införa BI plattformar
  • Tidigare arbete i offentlig sektor och deltagande i arkitekturstyrning

Du är en lösningsorienterad och analytisk person med en förmåga att visualisera och kommunicera målbilder. Vi värdesätter att du delar våra kärnvärden: Respekt, Omtanke och Tydlighet, och vi ser fram emot att välkomna en lojal och resultatinriktad kollega som vill bidra till vår gemensamma framgång.
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.

Välkommen att ansöka och bli en del av vår spännande resa!

Anställning: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning, tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan: Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg, tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 
 
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.

Läs gärna mer om oss på
https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/


Kontaktpersoner
Nisse Schönnings
Sektionschef
0104534133

Jenny Kingstedt
Facklig kontaktperson, ST
010-453 40 77

Isabelle Strid
Facklig kontaktperson SACO
0104534068

Peter Kvist
Facklig kontaktperson Seko
010-453 41 09


Du ansöker senast 2024-09-29 

Statens institutionsstyrelse logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 september 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Statens institutionsstyrelse, SiS, bedriver individuellt anpassad tvångsvård och verkställer sluten ungdomsvård. I samverkan med socialtjänsten ger vi barn, ungdomar och klienter med allvarliga och omfattande psykosociala problem bättre förutsättningar för ett socialt fungerande liv utan missbruk och kriminalitet.