Hoppa till innehåll
Statens institutionsstyrelse logotyp

Vi söker en internrevisionschef som vill göra skillnad på riktigt

Sista ansökningsdag
29 september 2024 (17 dagar kvar)
Publiceringsdatum
10 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
SiS söker en internrevisionschef som vill göra skillnad på riktigt
Solna
 
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.


På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 350 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare.


Arbetsuppgifter

SiS söker nu en engagerad internrevisionschef som vill spela en central roll i utvecklingen av myndighetens komplexa och livsviktiga uppdrag.

Myndigheten befinner sig i en spännande strukturell och kulturell förändringsresa. Vi ska bland annat se över om internrevisionen och andra gransknings- och kontrollfunktioner, är ändamålsenliga och tillräckligt dimensionerade, samt hur funktionerna ska samverka på ett effektivt och utvecklande sätt framöver.

Internrevisionens uppdrag är att stödja myndigheten att nå sina mål genom att, på uppdrag av generaldirektören, oberoende och objektivt granska SiS hela verksamhet och lämna förslag till förbättringar av myndighetens riskhantering, styrning och kontroll samt ledningsprocesser. 

Arbetet utförs enligt internrevisionsförordningen och internationella standards. Vidare ska internrevisionen ge råd och stöd till generaldirektören.

Som internrevisionschef hos oss utgör du SiS internrevisionsfunktion och ansvarar för hela revisionsprocessen. Du arbetar med allt från riskanalys och framtagande av förslag på årlig revisionsplan, till genomförande och rapportering av granskningar. Internrevisionschefen är direkt underställd generaldirektören och rapporterar direkt till denne.

Kvalifikationer

Som person är du analytisk, strukturerad och med en god förmåga att förstå komplexa frågeställningar och samband, samt beskriva hur dessa kan påverka SiS behov. Förväntan är att du har förmågan att arbeta självständigt, med hög integritet och objektivitet.

Det är viktigt att i rollen skapa förtroendefulla samarbeten med både ledning och de delar av verksamheten som granskas. Din kommunikativa förmåga bidrar till att du förmedlar internrevisionens uppdrag och granskningsresultat på ett pedagogiskt sätt.

På SiS månar vi om ett gott ledarskap. Det innebär att ledande roller tar ansvar för hela verksamheten, agerar som en god förebild, driver utveckling, främjar ett gott samarbete och är tydlig i din kommunikation.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du ska också ha:
  • Akademisk examen inom exempelvis inom ekonomi, statsvetenskap, juridik eller annat relevant område alternativt annan jämförbar utbildning i kombination med relevant erfarenhet
  • Flerårig aktuell erfarenhet av arbete som internrevisor inom offentlig sektor.
  • Aktuell och god kunskaper och erfarenheter i revisionsmetodik och om regelverket för statlig internrevision och internationella standarder för internrevision.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska.

Meriterande:
  • Certifierad internrevisor (CIA) eller liknande certifiering.
  • Erfarenhet från mediebevakad verksamhet.
  • Erfarenhet från SiS eller verksamhet med liknande inriktning eller uppdrag.
  • Budgetansvar
  • Erfarenhet av att som internrevisor företräda internrevisionen mot insynsråd eller externa parter.

Anställningens omfattning

Anställningsform: tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning. Förtroendearbetstid.

Omfattning: Heltid

Tillträde: enligt överenskommelse.

Huvudsaklig arbetsplats är SiS huvudkontoret i Solna Business Park. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån. Resor till våra ungdomshem och LVM-hem ingår i tjänsten.

Ansökan

Ansök senast: 2024-09-29

Tester och arbetsprov kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
I denna rekryteringsprocess så samarbetar vi med Randstad. Vid frågor gällande rekryteringsprocess så är du välkommen att ta kontakt med ansvarig rekryteringskonsult Lotta Carlsson på lotta.carlsson@randstad.se eller 073-075 23 25.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.

Läs gärna mer om oss på
https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Kontaktpersoner

Lotta Carlsson
Senior rekryteringskonsult Randstad
073-075 23 25
Lena Henriksson
SACO-S
010-453 41 95

Thord Jansson
Facklig förtroendeman ST-OFR
010-453 41 81

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Du ansöker senast 2024-09-29 genom att klicka på knappen nedan.

Statens institutionsstyrelse logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 september 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Statens institutionsstyrelse, SiS, bedriver individuellt anpassad tvångsvård och verkställer sluten ungdomsvård. I samverkan med socialtjänsten ger vi barn, ungdomar och klienter med allvarliga och omfattande psykosociala problem bättre förutsättningar för ett socialt fungerande liv utan missbruk och kriminalitet.