Hoppa till innehåll
MTR Tunnelbanan logotyp

Trafikplanerare till MTR Tunnelbanan

Sista ansökningsdag
29 september 2024 (32 dagar kvar)
Publiceringsdatum
27 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Arbetsuppgifter
MTR Tunnelbanan söker nu en Trafikplanerare som tillsammans med teamet arbetar långsiktigt för att utveckla tidtabellen för Stockholms tunnelbana.

Befattningen Trafikplanerare ingår i enheten för Trafikplanering som en del av Planeringsavdelningen. I avdelningens uppdrag ingår att planera både trafik och medarbetares scheman utifrån ekonomiska mål och trafikmål. Trafikplaneringen initierar planeringsarbetet och arbetar nära Schemaplanerare och Resursplanerare från andra enheter inom Planeringen för att säkerställa att den framtagna trafiken på ett kostnadseffektivt sätt kan erbjuda en robust trafik till våra resenärer. Stockholms tunnelbana står inför flera ut- och ombyggnationer kommande år, vilket kommer att ställa stora krav på planeringsverksamheten framöver.

Din roll hos oss
Som Trafikplanerare tillhör du en grupp som arbetar med såväl långsiktig som kortsiktig trafik- och tidtabellsplanering för Stockholms tunnelbana. De huvudsakliga arbetsuppgifterna inkluderar att:
  • Initiera och utveckla planeringen tillsammans med dina kollegor utifrån kända trafikförändringar och förändrade resenärsbehov
  • Analysera kommande arbeten i spårområdet och bidra till att dessa utformas på ett sätt som tillgodoser det resenärsbehov som finns
  • Anpassa trafiklösningar efter kortsiktiga behov kopplade till evenemang som arrangeras i tunnelbanans närhet
  • Tillsammans med gruppen säkerställa att tidtabellen och trafikplaneringen sker enligt uppdragsavtalet
  • Kontinuerligt analysera och förbättra trafiklösningarna inom ramen för uppdraget
  • Kommunicera trafikplaneringen till berörda parter internt och externt samt förbereda produktionsstyrningssystem för operativa enheter
Kvalifikationer
För att trivas i rollen behöver du vara en resultatdriven analytisk person som har en förmåga att med god precision se konsekvenser från olika lösningar. Du har god kommunikativ förmåga i tal och skrift och kommunicerar fritt på svenska. För att trivas hos oss är det viktigt att du som person stimuleras av att arbeta i ständig förändring och att du har en vilja att själv utvecklas, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt.

Vi söker dig som har en Civilingenjörsexamen eller motsvarande alternativt erhållit kunskaper från tidigare erfarenheter. Följande erfarenheter ses som meriterande:
  • Erfarenheter av arbete inom trafikplanering 0ch spårtrafik eller angränsande områden
  • Grundläggande kunskaper om Optimering
  • Programmeringskunskaper i Python eller annat programeringsspråk
  • Erfarenheter från arbete i planeringssytem som Hastus eller motsvarande
Övrigt
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Daniel Johansson, Chef Trafikplanering, via daniel.johansson@mtr.se

Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2024-09-29 Referensnummer: C204446

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktpersoner

Daniel Johansson Chef Trafikplanering

Mail: daniel.johansson@mtr.se

Isabel Paymandar Talent Acquisition Business Partner

Mail: isabel.paymandar@mtr.se

Jobba med oss
Vi är närmare sextusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikinformatörer som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.
MTR Tunnelbanan logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 september 2024 (32 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 3500 kollegor som driver tunnelbanan, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Sedan 2009 innehar MTR Tunnelbanan helhetsansvaret för planering, drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av AB Storstockholms Lokaltrafik (SL). Varje dag genomförs drygt 1 miljon resor hos oss. Det motsvarar nästan hälften av alla resor med kollektivtrafik i Stockholms län. Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tunnelbana, vårt arbete handlar om att göra skillnad på plattformen, på tågen och i människors liv. Vi samarbetar med flera olika aktörer i Stockholm för att tunnelbanan ska vara tillgänglig för alla. Det är detta vi kallar för Stockholms blodomlopp.