Hoppa till innehåll
MTR Tech logotyp

Verksamhetsutvecklare till MTR Tech!

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Din roll hos oss
I rollen som Verksamhetsutvecklare har du en central roll i att driva utvecklingsarbeten inom MTR Tech. Du arbetar med att identifiera, analysera och genomföra åtgärder av våra utvecklingsområden som röra allt från processer, arbetsmetodik, verktyg och systemutnyttjande.

Du arbetar bland annat med att:
 • Initiera, driva och deltaga i förbättringsprojekt inom MTR Tech och relaterade verksamheter inom MTR Nordic.
 • Löpande följa upp och utvärdera MTR Techs KPIer och nyckeltal samt genomföra verksamhetsanalyser och föreslå åtgärder för effektiviseringar samt resultatförbättringar, inom både underhåll- och supportverksamheter.
 • Förvalta MTR Techs verktyg för strategisk planering och accessdatabaser.
 • Utföra kvantitativa analyser med stora mängder data.
 • Framtagning av material till avtalad rapportering till Trafikförvaltningen (TF), ägare, samt övriga intressenter.
 • Bistå chefer inom den operativa verksamheten samt MTR Techs ledningsgrupp med analyser, beslutsunderlag och presentationsmaterial vid behov.
 • Medverka till att uppfylla avtal mot TF genom att arbeta mot uppställda mål avseende säkerhet, kostnadseffektivitet, operationell prestation, kund- och medarbetarnöjdhet i enlighet med VMV, vår vision, mission och värderingar.
 • Verka som stöd till och coacha chefer och medarbetare inom MTR Tech avseende verksamhetsutveckling och förbättringsarbete.
Tjänsten avser heltid med placering i Hammarbydepån, i närheten av tunnelbanestation Blåsut. Dina arbetstider är förlagda i huvudsak dagtid, måndag till fredag och vi arbetar med förtroendetid. Verksamheten du stöttar arbetar dock dygnet runt och det kan finnas tillfällen där du behöver komma in på annan tid.

Kvalifikationer
För att fungera i rollen trivs du med utvecklingsarbete och har en god förmåga att upptäcka och analysera samt initiera och driva förbättringar. Du kommer få ansvara för små och stora utvecklingsprojekt samtidigt och är därför duktig på att strukturera upp varierande arbetsuppgifter. Tjänsten innebär många olika typer av kontaktytor och du har därför även en god social förmåga och kan skapa ett användbart nätverk. I denna rekrytering värdesätter vi dina personliga egenskaper högt.

Vidare har du:
 • Relevant högskoleexamen som till exempel ingenjör, ekonom eller motsvarande.
 • God analytisk förmåga.
 • Avancerade kunskaper i Excel och Accessdatabaser.
 • Erfarenhet av att driva och leda projekt, processutveckling samt förbättringsarbete.
 • Vi värdesätter om du har tidigare erfarenhet från underhållsintensiv verksamhet, företrädandevis inom kollektivtrafik eller transportindustrin.
 • Mycket god IT-vana då en del av kommande utvecklingsprojekt kommer vara IT-nära.
 • Dina svenska kunskaper i tal och skrift är mycket goda.
Ingen erfarenhet krävs

Övrigt
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och besvara ett antal urvalsfrågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Hagerström, Programchef, via anna.hagestrom@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR
MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 3500 kollegor som driver tunnelbanan, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och tillsammans är vi över 400 tågtekniker, ingenjörer, rangerare, planerare och många fler som möjliggör människors vardag och äventyr. Vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanas fordon i sex depåer runt om i Storstockholm. Vi är ett av sex bolag inom MTR Nordic AB och ihop med 3500 andra medarbetare får vi samhället att rulla varje dag.
Läs mer på MTR Nordic.se

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2024-07-19
Referensnummer: C200392

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktpersoner
Anna Hagerström Programchef
Mail: anna.hagerstrom@mtr.se

Jobba med oss
Vi är närmare sextusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikinformatörer som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.
MTR Tech logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 juli 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 3500 kollegor som driver tunnelbanan, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.