Hoppa till innehåll
LoudKult logotyp

Label Manager

Sista ansökningsdag
21 november 2024 (55 dagar kvar)
Publiceringsdatum
23 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
LoudKult är ett av de mest snabbväxande indieskivbolagen, och vi söker nu en driven och strategisk Label Manager som vill vara med och forma framtidens musiklandskap. I denna roll kommer du ha ett övergripande ansvar för att scouta och knyta till dig nya artister, utveckla befintliga talanger samt driva marknadsföringsstrategier för både nya och befintliga projekt.

Vem söker vi?

Vi söker en självgående, strukturerad, målinriktad person med erfarenhet av musikbranchen och en stark förmåga att leverera resultat.
För oss är det självklart att du kommunicerar obehindrat i tal och skrift, både på svenska och engelska. För att lyckas i din roll behöver du ha erfarenhet från att arbeta med säljdrivande kampanjer och marknadsföring med digitala tjänster eller produkter.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

Marknadsföring av LoudKults Katalog
- Ansvara för att driva och utveckla processen för marknadsföring av LoudKults nya signingar samt befintliga musik , särskilt spår som redan visar organisk tillväxt.

- Skapa kreativa och effektiva marknadsföringsplaner för att lyfta fram dessa låtar på olika plattformar, inklusive radio, DJ-sändningar och andra spellistor.

- Arbeta proaktivt för att knyta kontakter och skapa nätverk för att öka katalogens närvaro i olika territorier, DSP's och marknader.

Talent Scouting & Artistutveckling
- Scouta och rekrytera nya artister genom sociala medier, nätverk eller andra kanaler.

- Bygga starka relationer med potentiella talanger och deras team, med fokus på att få in framtida stjärnor till LoudKult.

- Ansvara för att identifiera och bedöma artisters potential och marknadsattraktivitet.

Artistprojekt & Marknadsföringsstrategier
- Tillsammans med artisten paketera och utveckla artistprojekt med fokus på att stärka artistens varumärke och artistiska vision.

- Utarbeta och implementera strategier för hur artisten bäst kan marknadsföra sig själv och bygga en engagerad fanbase.

- Identifiera och planera marknadsaktiviteter för att optimera artistens exponering på olika plattformar som sociala medier, radio och DJ-nätverk.

Nätverk & Relationer
- Skapa och underhålla ett brett nätverk av branschkontakter inom både musik- och medieindustrin, särskilt på viktiga internationella marknader.

- Säkra synlighet för LoudKults varumärke och katalog genom att etablera starka relationer med DSP's, radiostationer, DJ, spellistemakare och andra relevanta aktörer.

Plattformsansvar & Bolagsprofil
- Driva och utveckla relevanta plattformar för LoudKult tillsammans med social media manager och bolagets VD.

- Bidra till att stärka LoudKults varumärke genom att utveckla strategier för bolagets närvaro på sociala medier och andra digitala plattformar.

- Samarbeta med bolagets interna team för att säkerställa att både artistprojekt och företagets övergripande profil är i linje med den kreativa visionen.

Kvalifikationer:
Minst 5 års erfarenhet inom musikindustrin.

- Dokumenterad erfarenhet av att scouta talanger och utveckla artistprojekt.

- Gedigen förståelse för sociala medier, digital marknadsföring och hur man bygger en fanbase online.

- Stark förståelse för både den globala musikmarknaden och specifika territorier.

- Utmärkt nätverksbyggare med kontakter inom musik, radio, DJ-sfären och mediabranschen.

- Kreativ och strategisk med förmåga att driva flera projekt parallellt.
LoudKult logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 november 2024 (55 dagar kvar)

Om arbetsgivaren