Hoppa till innehåll
Institutet för Medicinsk Rätt logotyp

Dataskyddsspecialist hos Institutet för Medicinsk Rätt

Publiceringsdatum
05 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Elin Ahnfelt
Email
Om Institutet för Medicinsk Rätt

IMR, som etablerades 1980, tillhör landets främsta när det gäller råd och stöd till vårdgivare. Med gedigen erfarenhet och specialistkompetens bedriver vi utbildnings-, konsult- och förlagsverksamhet. Våra klienter finns inom den offentliga och privata vården. Vårt huvudkontor med utbildningslokaler finns centralt i Stockholm, Gamla stan.

Tjänsten som dataskyddsspecialist


Du kommer att arbeta tillsammans med våra jurister inom Institutet för Medicinsk rätts (IMR) samlade verksamhet. Alla våra jurister är specialister inom de rättsområden som reglerar landets vårdgivare. Du ska självständigt kunna fullgöra uppgifter som dataskyddsombud åt våra klienter. Vi är anlitade som externa dataskyddsombud och bistår i övrigt klienterna i frågor om bl.a. personuppgiftsbehandling och informationssäkerhet. Våra DSO-uppdrag gäller vårdbolag, regioner, kommuner, start-ups m.fl.

Kunskaper och erfarenheter

IMR söker en person med GDPR-kompetens. Du är jurist eller har arbetat med dataskydd några år. Meriterande om du har erfarenhet från en tjänst som dataskyddsombud hos offentlig eller privat vårdgivare eller från verksamhet inom den statliga tillsynen t.ex. IMY eller IVO. Du har goda kunskaper om GDPR och helst några års praktisk yrkeserfarenhet. Meriterande om du har kunskap inom informationssäkerhet, NIS2 och juridik. Kompetens och erfarenhet har du fått som anställd eller kanske konsult. Erfarenheter från arbete inom hälso- och sjukvården eller tandvården i övrigt är meriterande.

Egenskaper

Du är kundfokuserad med förmåga att skapa, bibehålla och utveckla goda förhållanden till nytta och glädje för både klienter och IMR. Du är driven, prestigelös, tydlig och ansvarstagande. Du är en teamspelare som samarbetar och stöttar andra med din kunskap och erfarenhet. Du är lyhörd, har en god pedagogisk förmåga och gärna vana att föreläsa och utbilda.

Förmåner

Bland förmånerna finns tjänstepension och förmånligt friskvårdsbidrag. Du får arbeta tillsammans med ambitiösa, kunniga, erfarna kollegor i en tid då lagstiftaren, allmänheten, vårdgivare och media har fokus på våra rättsområden. Du får vara med i ett angeläget arbete för att säkerställa kraven på patientsäkerhet, personalsäkerhet och rättssäkerhet.

Ansökan

Är du nyfiken och intresserad uppmanar vi dig att kontakta oss så snart som möjligt. Skicka din ansökan med CV och personligt brev till elin.ahnfelt@imrab.se med samtidig kopia till ulf.froberg@imrab.se. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista datum för ansökan som är den 1 oktober 2024.

Välkommen med din ansökan!
Institutet för Medicinsk Rätt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 oktober 2024 (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Institutet för Medicinsk Rätt (IMR) har sedan 1980 varit den främsta informations- och utbildningsföretagen inom medicinsk rätt i Sverige. Vi erbjuder expertis för att möta de komplexa behoven inom den medicinska juridiken. Verksamheten, ledd av chefsjurist Ulf H. Fröberg, IMR:s grundare och VD, utgår från lokalerna i Gamla stan i Stockholm och sträcker sig över hela landet.