Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Militära Underrättelse- och säkerhetstjänsten söker personal till Säkerhetsunderrättelseavdelningen

Publiceringsdatum
21 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Militära Underrättelse- och säkerhetstjänsten söker personal till Säkerhetsunderrättelseavdelningen

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Den militära säkerhetstjänsten leds av Säkerhetskontoret vid Must. Säkerhetsunderrättelseavdelningen vid Säkerhetskontoret arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt att bedriva försvarsunderrättelseverksamhet avseende säkerhetshotande aktörer. En stor del av arbetet är inriktat mot främmande staters underrättelseverksamhet som riktas mot Sverige, svenska intressen och Försvarsmakten. Must söker nu en officer/handläggare till sektionen för särskild bearbetning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Verksamheten bedrivs vid Must Säkerhetskontor, Säkerhetsunderrättelseavdelningen. Du kommer att arbeta med inhämtning och bearbetning av information, bedriva utredningar av säkerhetshotande verksamhet riktad mot Försvarsmakten, samt delge olika underlag för beslut i den militära säkerhetstjänsten. Arbetet innefattar arbete såväl nationellt som resor till andra länder. Tjänsten innebär arbete med komplexa utmaningar, såväl självständigt som i grupp och innebär att du kommer att hantera information som omfattas av hög sekretess.

Kvalifikationer
  • Erfarenhet från underrättelse- och/eller säkerhetstjänst inom relevanta områden.
  • Officersutbildning (OF/OR), akademisk examen och/eller polisexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av underrättelseanalys- och/eller bedrivande av komplexa utredningar.
  • Erfarenhet av personbaserad inhämtning.
  • Erfarenhet av analysverktyg som i2 Analyst Notebook och/eller Palantir.
  • Erfarenhet av eller kunskap om arbetet vid andra försvarsmyndigheter, Säpo eller Polisen.
  • Erfarenhet från internationella insatser.
  • Ytterligare språkkunskaper, utöver engelska.
Personliga egenskaper
Som person har du mycket hög integritet, stort tålamod, är initiativrik och kreativ samt trivs att arbeta med såväl långsiktigt arbete som att lösa uppgifter under knappa tidsförhållanden. Du uppskattar att lösa analytiska problem i grupp, men kan även självständigt ansvara för att driva tilldelade ärenden framåt. Du har en god social förmåga, ett nyfiket förhållningssätt och en utvecklad förmåga till konstruktivt kritiskt tänkande i komplexa sammanhang. Utmärkande drag hos dig är integritet, analysförmåga och lyhördhet, samtidigt som du inte har behov av att stå i centrum eller att få publikt erkännande för dina prestationer. Därutöver har du ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Arbetsort: Stockholm. Befattningen är öppen att söka för civila och militär personal. Svenskt medborgarskap krävs. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande. Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”Personal SÄKU - EL” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00. Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-08-05. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se alternativt via post.

Vill du komplettera din ansökan så kan du även skicka CV och personligt brev till:

Försvarsmakten
Must Ledk HR - EL
107 85 Stockholm

(Märk din ansökan ”Personal SÄKU - EL”)

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 augusti 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren