Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Handläggare planering

Sista ansökningsdag
01 oktober 2024 (24 dagar kvar)
Publiceringsdatum
03 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Värdesätter du ömsesidigt förtroende och önskar både ett eget ansvar såväl som goda möjligheter till kompetensutveckling? Våra medarbetare är viktiga för oss och du ges god möjlighet att förena det professionella och det privata. Vi ger dig även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckor semester per år.

Försvarsstabens CIO-enhet (Directorate of Chief Information Officer) söker handläggare planering till CIO-enhetens stab- och planeringssektion

Försvarsstabens CIO-enhet ansvarar för de system som är en förutsättning för Försvarsmaktens operativa verksamhet och förvaltningsarbete. Det handlar bland annat om system för sensorer, signalskydd, telekrig och IT. Enheten leder myndighetens arbete med digitalisering samt Sveriges motsvarande arbete inom Nato DPC, Digital Policy Committee. Försvarsstabens CIO-enhet har också ansvar för utbildning och utveckling av lednings-, underrättelse- säkerhets och språkförmågan i försvarsmakten. Tre förband (FMTIS, FMUndSäkC och LedR) med totalt 3400 medarbetare lyder under chefen för CIO-enheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som handläggare planering vid CIO-enheten bidrar du till att strukturera, koordinera och följa upp enhetens arbete. Arbetet är i första hand administrativt och förutsätter att huvuddelen av din tid genomförs på kontoret även om tjänsteresor förekommer.

Du arbetar i en stab- planeringssektion där vi tillsammans hanterar en stor mängd inkommande och utgående uppgifter. I din roll som handläggare planering kommer du att lösa delar av dessa självständigt eller tillsammans med andra i sektionen eller enheten beroende på ärendets komplexitet.
Inrikes tjänsteresor förekommer.

Kvalifikationer
  • Du har en gymnasieexamen
  • God färdighet i MS Office samt i övrigt god datorvana
  • Arbetslivserfarenhet från större verksamheter avseende administrativa uppgifter
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska, i såväl tal som skrift
  • Svenskt medborgarskap
  • B-körkort (manuell växellåda)
Meriterande
  • Erfarenhet av att ha arbetat med försvarsmaktens IT-system
  • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhetsledning
  • Erfarenhet av samt intresse för digitalisering
  • Genomfört grundläggande militär utbildning eller liknande
Personliga egenskaper

Du måste vara initiativrik, drivande och ansvarstagande. Du behöver vidare vara noggrann, strukturerad och pålitlig. Din personliga läggning måste vara social och kommunikativ. För tjänsten krävs dessutom en god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi ser att du bygger långsiktiga relationer och är intresserad av att stanna i befattningen under längre tid.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Nivå/Befattning: Civil

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: HKV, Banérgatan 62, Stockholm

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Stf Stabschefen CIO, övlt Johan Strömquist

Fackliga företrädare:
OFR/O HKV: Arne Nilsson
SEKO Försvar HKV: Katarina Kruse
Försvarsförbundet, OFR/S HKV: Kjell Tetzlaff
SACO HKV: Camilla Robertsson

Alla kontaktas via växeln: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag: Välkommen med din ansökan senast 2024-09-16. Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Jobba civilt i Försvarsmakten - Försvarsmakten (forsvarsmakten.se)

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 oktober 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren