Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

2/3-line IT-tekniker till MUST

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Must söker 2/3-line IT-tekniker
Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Inhämtningsenheten som är en del av underrättelsekontoret söker dig som vill utmanas och arbeta inom en rörlig och spännande underrättelsearena. I den här rollen får du kombinera dina tekniska kunskaper samtidigt som du bidrar till unika underrättelser till våra uppdragsgivare.

Inhämtningsenheten uppgift är att bedriva inhämtning av information från multipla källor till stöd för Musts produktion och verksamhet. För att möta ny tekniska utmaningar behöver vi expandera vår teknikgrupp. Därför söker vi nu dig som vill vara med att utveckla verksamheten tillsammans med oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som tekniker på 2nd/3rd line arbetar du bland annat med systemförbättringar, drift och underhåll av operativsystem och produktapplikationer i olika IT-miljöer. Dessutom hjälper du till med nyinstallationer, uppgraderingar, andra typer av förbättringsarbeten samt support.

Arbetet påverkas i hög grad av den snabba teknikutvecklingen. Vidareutbildning och kompetensutveckling är därför en naturlig del av verksamheten. En dag i veckan avsätts för dig att kompetensutvecklas inom relevanta områden och till att vidareutveckla metodik, verktyg och prototyper för att hitta nya sätt att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar.

Resor inrikes och utrikes förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer
 • 5 års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Windows Server (Infrastruktur samt inbyggda funktioner)
 • Erfarenhet av installation, drift, felsökning, underhåll av Windows/Linux server miljöer
 • Erfarenhet av installation, drift, felsökning, underhåll av 3:e parts applikationer på Windows och Linux
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Meriterande
 • Högskoleutbildning med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi anser likvärdig
 • Microsoft SQL-server
 • Microsoft Exchange
 • Server virtualisering (VMware eller HyperV)
 • Nätverk
 • PowerShell
 • Kunskap och erfarenhet av lagringslöningar
 • Klientmanagering
 • Certifieringar från Microsoft eller andra relevanta certifieringar
 • Erfarenhet av försvarsmaktens IT-system
 • Arbetat inom säkerhets-/underrättelsetjänst.
 • Körkort B
Personliga egenskaper
För att lyckas i din roll som senior 2nd/3rd IT-tekniker har du en naturlig känsla för service och trivs med att arbeta kvalitativt och långsiktigt. Du gillar att arbeta både individuellt samt som en del i en grupp. Du är väl införstådd med vikten av processer och dokumentation. Du är lyhörd samt utrustad med ett riktigt starkt driv. Det faller sig naturligt att för dig att se effektiviserings- och förbättringsmöjligheter och du har ett brinnande tekniskt intresse. Du har erfarenhet av drift och support, och vi ser gärna att du drivit olika förändringsprojekt tidigare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare som inleds med provanställning om sex månader
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

Upplysningar
Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”2/3 line IT tekniker” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-08-19. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren