Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Vikarierande chefssekreterare juridiska avdelning

Sista ansökningsdag
04 oktober 2024 (22 dagar kvar)
Publiceringsdatum
10 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du påverka och bidra till Sveriges säkerhet och att vi kan fortsätta leva i ett demokratiskt land? Som anställd vid Försvarsmakten blir du en viktig del av Sveriges försvar. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning.

Om enheten
Den juridiska verksamheten inom Försvarsmakten är mycket varierande och omfattar en stor mängd rättsområden, bl.a. avtalsrätt, offentlig upphandling, mark- och miljörätt, fastighetsrätt, offentlighet och sekretess, dataskyddslagstiftning, IT-rätt, underrättelse- och säkerhetsskyddslagstiftning, förvaltningsrätt, skadeståndsrätt, arbetsrätt, luftfartslagstiftning, militäroperativ juridik och folkrätt.

Juridiska avdelningen är en del av Försvarsstaben vid Försvarsmaktens högkvarter. Avdelningen är den centrala rättsliga funktionen inom Försvarsmakten och består av cirka 50 medarbetare uppdelade på fem sektioner med olika ansvarsområden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som chefssekreterare ingår att ge administrativt stöd till chefsjuristen, ställföreträdaren och den juridiska avdelningens verksamhet i stort som smått. Arbetsuppgifterna utgörs i huvudsak av kalenderuppföljning, mötes- och besöksadministration, inköp och beställningar, viss ekonomiadministration, lokalfrågor och avdelningsgemensamma aktiviteter.

Försvarsmakten söker nu en vikarierande chefssekreterare till den juridiska avdelningens stabssektion. Sektionens huvudsakliga uppgifter omfattar bl.a. administrativt stöd till avdelningen samt administration av Försvarsmaktens personalansvarsnämnds kansli. Sektionen består av en chef som är tillika avdelningens stabschef, chefssekreterare, två handläggare och en assistent. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på självständighet, ordning och att kunna hantera många uppgifter samtidigt. Befattningen innebär många kontaktytor inom och i viss mån utanför Försvarsmakten.

KRAV
Kvalifikationer

  • Gymnasieexamen med administrativ och/eller ekonomisk inriktning eller motsvarande relevant utbildning
  • Erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete vid t.ex. myndighet, advokatbyrå eller bolag
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
  • God kunskap i Officepaketet
Personliga egenskaper
Du har en hög känsla för service, är i hög grad självgående och tar egna initiativ. Du har hög integritet, en väl utvecklad kommunikationsförmåga samt är utåtriktad och trygg i din roll. Arbetet ställer höga krav på leverans, vilket förutsätter att du har en god förmåga att självständigt prioritera och organisera ditt arbete. Du bör också ha förmåga att se förändringspotential i administrativa rutiner och föreslå förändringar.

Vidare är du pragmatisk och har god samarbetsförmåga eftersom tjänsten innebär många kontaktytor. Som person bör du trivas i en krävande och dynamisk miljö där tempot, åtminstone tidvis, är högt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Meriterande
  • Kunskap om Försvarsmakten eller försvarssektorn
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är ett vikariat på 12 månader.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm.
Tillträdesdatum: 1 januari 2025.

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Helene Arango Magnusson
Hampe Klein

Fackliga företrädare
SACO HKV Stefan Ungerth
OFR/O HKV Arne Nilsson
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson
OFR/S Kjell Tetzlaff

Samtliga fackliga företrädare nås på telefon 08-788 75 00


Ansökan


Välkommen med din ansökan senast 2024-10-04. Din ansökan ska innehålla CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt svar på angivna urvalsfrågor.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 oktober 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren