Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Inspektör miljö- och hälsoskydd

Sista ansökningsdag
13 oktober 2024 (26 dagar kvar)
Publiceringsdatum
13 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Inspektör miljö- och hälsoskydd

Vill du vara med och bidra till att Försvarsmaktens och övriga försvarssektorns tillväxt sker med hänsyn till människors hälsa och miljön och i enlighet med lagar och föreskrifter?

I vår tillväxtresa rekryterar vi nu en inspektör som lockas av att utveckla arbetet med miljö- och hälsoskydd hos Försvarsinspektören för hälsa och miljö. Vi söker särskilt dig som kan förstärka vår kompetens inom prövning av miljöfarliga verksamheter.

Förutom stora möjligheter att påverka och utveckla arbetssätt och rutiner i tillsynsarbetet i nära samarbete med övriga inspektörer erbjuder vi kontinuerlig kompetensutveckling och tre timmars träning på arbetstid per vecka.

Om Försvarsinspektören för hälsa och miljö Vi på Försvarsinspektören för hälsa och miljö genomför tillsyn av Försvarsmakten, Fortifikationsverket, Försvarets materielverk och Försvarets radioanstalt. Vi ansvarar för tillsyn av miljö- och hälsoskydd, hälso- och sjukvård, smittskydd samt för offentlig kontroll av livsmedel, animaliska biprodukter, foder och djurskydd inom Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du bedriver tillsyn av miljö- och hälsoskyddsfarliga verksamheter inom försvarssektorn, exempelvis vid garnisoner och militära övningar. I ditt arbete ingår att självständigt planera och genomföra tillsynsbesök, göra bedömningar utifrån lagstöd samt att skriva beslut. Med anledning av Försvarsmaktens tillväxt är en viktig uppgift att handlägga anmälningsärenden och att delta vid prövningsprocesser. Du genomför även inventerande arbete för att utifrån detta identifiera de områden inom försvarssektorn med störst behov av tillsyn. Tillsammans med kollegor förväntas du driva och utveckla tillsynsarbetet inom området. Eftersom tillsynen bedrivs i hela Sverige ingår resor i tjänsten. Tillsyn utomlands kan förekomma.

Krav

Kvalifikationer
  • Examen från relevant flerårig naturvetenskaplig akademisk utbildning.
  • Flerårig, bred och aktuell erfarenhet av operativ miljötillsyn.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska språket.
  • Goda IT-kunskaper och datorvana.
  • B-körkort - manuell växel
Personliga egenskaper I din roll som inspektör krävs att du är strukturerad och har god analytisk och administrativ förmåga. Då du kommer arbeta grupp med dina närmaste kollegor samt i samverkan med övriga handläggare på avdelningen krävs att du har god samarbetsförmåga, är prestigelös och ser det som en självklarhet att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du har god kommunikativ förmåga och kan bemöta människor i olika miljöer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av tillståndsprövningar.
  • Erfarenhet från hälsoskyddstillsyn.
  • Kunskap om försvarssektorns verksamheter.
  • Erfarenhet av ärendehanteringssystemet EDP Vision.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). Övrigt Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning 6 månader Sysselsättningsgrad: Heltid Arbetsort: Stockholm Tillträdesdatum: enligt överenskommelse För upplysningar om befattningen kontakta: Anita Hartikainen 076-632 38 78

Lena Orbelius 070-882 58 26

Fackliga företrädare: SACO: Stefan Ungerth

OFRO: Arne Nilsson

OFRS: Kjell Tetzlaff

SEKO: Lise-Lotte Larsson

Ovanstående kontaktpersoner nås via växeln på telefon 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-10-13. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 oktober 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren