Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

HR-Specialist Lönebildning

Sista ansökningsdag
29 oktober 2024 (24 dagar kvar)
Publiceringsdatum
04 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Medarbetare vid Försvarsmakten har en betydelsefull roll i myndighetens uppdrag i att försvara Sverige, våra allierade och vår frihet att leva som vi själva väljer.

Vi söker nu en HR-specialist med fokus lönebildning som kommer tillhöra avdelningen Avtal och villkor på HR Centrums arbetsgivarenheten. Rollen utgör, tillsammans med kollegorna på avdelningen, Försvarsmaktens expertis inom lönebildningsområdet.

Vi söker dig som har ett genuint intresse av HR-området i allmänhet och av lönebildningsområdet i synnerhet.


Huvudsakliga arbetsuppgifter


I rollen som HR-specialist med fokus lönebildning stödjer och lämnar du råd i det lokala lönebildningsarbetet till Försvarsmaktens chefer och lokala HR-medarbetare. Du planerar och genomför utbildningar i lönebildning för chefer och lokal HR på de olika förbanden. Du är också en viktig del av det kontinuerliga utvecklings- och förbättringsarbetet med Försvarsmaktens lönebildningssystem.

KRAV

Kvalifikationer
  • Flerårig erfarenhet av arbete med HR-frågor med inriktning lönebildning
  • Erfarenhet av arbete med centrala och lokala kollektivavtal
  • Akademisk examen med inriktning ekonomi, PA eller annan utbildning som Försvarsmakten bedömer som likvärdig
  • God förmåga att använda MS Office särskilt Excel
  • God kommunikationsförmåga i det svenska språket i såväl tal som skrift
Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös och har hög servicekänsla, är trygg i dig själv och har lätt för att samarbeta. Du är relationsskapande och tydlig i din kommunikation och kan anpassa kommunikationen till olika målgrupper på alla nivåer i Försvarsmakten. Du är driven, självgående och analytisk. Du har god pedagogisk förmåga då utbildning är en av dina viktiga arbetsuppgifter. Du arbetar strukturerat och förstår värdet av god dokumenthantering.

I rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

  • God förmåga att använda SAP
  • Erfarenhet från Försvarsmakten eller annan statlig verksamhet
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.
Tjänstgöringsomfattning: 100 %. Arbetsort Stockholm. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Kontaktuppgifter:

Förfrågningar om befattningen görs till HR-specialist lönebildning Ulf Hemphälä eller chefen för avdelningen avtal och villkor Madeleine Revelius Warghusen. Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00.

Fackliga representanter
  • SACO - Anders Kejnell
  • SEKO - Åsa Karlsson
  • OFR/S - Kjell Tetzlaff
  • OFR/O - Arne Nilsson
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2024-10-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Vi ser framemot din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 oktober 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren