Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Statistiker till Naturvetarna

Sista ansökningsdag
27 oktober 2024 (56 dagar kvar)
Publiceringsdatum
28 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en statistiker med en analytisk skärpa som du vill kombinera med ditt intresse för samhällsfrågor och kommunikation? Vill du ansvara för större analyser, enkäter och förbundsstatistik? Som statistiker hos Naturvetarna erbjuds du en självständig roll där du bidrar med din specialistkompetens till hela förbundets verksamhet. Vi tror att du är en lagspelare, som ser värdet i att arbeta nära tillsammans med andra. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Naturvetarna.

Om företaget

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund, som organiserar drygt 35 000 medlemmar med en akademisk examen inom naturvetenskapliga ämnen. Naturvetarna coachar, företräder och stöttar medlemmar genom hela yrkeslivet.

Naturvetarna är ett fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, där 21 fackförbund som ingår. På Naturvetarna får du engagerade och kompetenta kollegor och du erbjuds en stimulerande arbetsmiljö. För att kunna stötta och hjälpa sina medlemmar på bästa sätt jobbar förbundet kontinuerligt med kompetensutveckling.

Du kommer rapportera till chefen för avdelningen Marknad och Samhällspolitisk påverkan. Avdelningen består av 15 kollegor som arbetar projekt- och kampanjbaserat, i team, där olika kompetenser från avdelningen ingår.

Arbetsuppgifter

Som statistiker hos Naturvetarna ansvarar du för att hantera förbundets statistik och göra den tillgänglig och begriplig för både interna och externa intressenter. I din roll planerar, genomför och analyserar du enkäter samt producerar och presenterar statistik som rör förbundets medlemmar. Du arbetar nära förbundets utredare och redaktörer för att bidra med insikter som är avgörande för förbundets påverkansarbete. Detta inkluderar att delta i påverkanskampanjer och bidra med analyser och idéer som stärker förbundets ståndpunkter gentemot press, politiker och andra intressenter. Du ansvarar för enkätverktyg, lönestatistikprogram samt medlemsregistret vilket inkluderar att ta fram statistik och rapporter om medlemsutvecklingen samt förändringar på arbetsmarknaden.

Du har ett övergripande ansvar för statistiska beräkningar, kvantitativa analyser och datainsamling, där du till stor del arbetar självständigt. Samtidigt ingår du i olika projekt och tillsammans med dina kollegor initierar du olika typer av statistiska analyser som kan öka värdet för medlemmarna och öka engagemanget för de frågor förbundet driver.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

*Eftergymnasial utbildning inom matematik/statistik/nationalekonomi

*God kunskap och erfarenhet av statistiska beräkningar, kvantitativa analyser och underhåll av statistik

*Mycket goda kunskaper i Excel samt i Power BI eller liknande program

*Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

*Meriterande med erfarenhet av att omvandla statistik och data till ett begripligt material för utomstående, t ex i rapporter, föreläsningar etc.

*Meriterande med erfarenhet av arbete med enkäter och frågekonstruktion

*Meriterande med erfarenhet av statistisk programmering särskilt DAX-kod, Python och R.

För att passa i rollen som statistiker hos Naturvetarna söker vi dig som är analytiskt lagd och som har förmågan att se helheten samt finna samband mellan olika faktorer. Du är driven och tar ansvar för att leda ditt arbete självständigt framåt. Samtidigt trivs du med att samarbeta med kollegor, är hjälpsam och ställer gärna upp för att stötta andra. Du är tydlig, kommunikativ och har en förmåga att skapa och upprätthålla en struktur i ditt arbete såväl som att vara flexibel om förutsättningar ändras.

Övrig information

Start: Hösten 2024
Plats: På kontoret i Sickla
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 oktober 2024 (56 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.