Hoppa till innehåll
Adlibris AB logotyp

Data Scientist – Adlibris, Stockholm

Ansök nu
Vill du dyka in i en värld av data och utforska möjligheterna med AI-lösningar? Bli Data Scientist hos Adlibris i Stockholm!

Som Data Scientist på Adlibris i Stockholm spelar du en nyckelroll i att sammanfoga och samordna kompetenser inom analys, automation och AI för att stödja leveransteamen. Med fokus på produkt- och prisanalys, kommer du att arbeta tvärfunktionellt för att leverera insikter och lösningar som driver affären framåt!

Vägen framåt är att göra det lättare för kunder att ta del av och fortsätta beröras av alla de miljontals fantastiska berättelser som utgör Adlibris bokrepertoar!

Vi erbjuder dig
  • En central roll i ett engagerat och kunnigt Data & Insight-team.
  • Möjlighet att arbeta med den senaste tekniken inom Databricks ML och MLflow.
  • En dynamisk arbetsmiljö med stora utvecklingsmöjligheter.
  • Chansen att påverka Adlibris strategi och affärsutveckling genom datadrivna insikter.
Det här gör du hos oss

Som Data Scientist hos Adlibris är du med och ansvarar för att förflytta verksamheten mot en data & test driven kultur. Konkret innebär det att du:
  • Koordinerar arbetet med Analysts och Data Engineers för att säkerställa att initiativ når sina mål.
  • Arbetar nära olika affärsenheter för att öka deras datadrivna förmåga och kultur.
  • Levererar avancerade omvärlds-, konkurrent- och dataanalyser för att optimera produkt- och prishantering.
  • Implementerar och utvecklar automation- och AI-lösningar som möter verksamhetens behov.
  • Förmedlar affärsinsikter och ser till att dessa blir återanvändbara genom Adlibris dataarkitektur.
Ditt team och arbetsplats

Du kommer att tillhöra Data & Insights-teamet som består av Data Engineers, Data Scientists och Business Analysts som tillsammans arbetar för att göra all data till en begriplig och naturlig del i alla Adlibris processer. Du kommer att fokusera mot Produkt & Pris och samarbeta tätt med den andra Data Scientisten vars huvudfokus är mot Kundbeteenden och -rekommendationer.

Data & Insight är ett verksamhetsnära Enabling team med uppgift att hjälpa leveransteamen att stärka förmågor runt datadrivenhet & automation.

Mer om dig

Du är en erfaren Data Scientist med bred kompetens inom dataanalys och projektledning. Du har förmågan att identifiera och lösa affärsproblem samt att leda projekt från start till mål. Du är bekväm med att arbeta med moderna dataverktyg som Databricks, goda kunskaper inom Python och SQL samt har erfarenhet av att implementera MLops-processer. Du har med fördel erfarenhet av att arbeta i en konsultliknande roll där du arbetat med att förstå och kommunicera affärsbehov till tekniska lösningar.

Främst av allt har du ett engagemang kring samt ett intresse av data och hur det skapar värde för verksamheten!

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Adlibris AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 juni 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är Nordens största nätbokhandel och vi vill inspirera människor till sin nästa läsupplevelse. Vi vill visa dig vägen till böcker som hänför, berör och upprör eller för en stund tar dig med till en helt annan värld. Hos oss ryms över 13 miljoner titlar samt det senaste inom spel, pyssel, garn och allt annat som hör en modern bokhandel till.

Adlibris är en del av Bonnier Group, som är verksamma i 12 länder med sin bas i Sverige. Kärnvärden för Bonnierkoncernen är yttrandefrihet, passion för medier, individens förmåga och ett familjeföretags engagemang