Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

SMT operatör sökes till Ericsson i kista

Sista ansökningsdag
20 september 2024 (7 dagar kvar)
Publiceringsdatum
27 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Arbetsbeskrivning:

Adecco hjälper nu vår kund för att hitta en konsult till tjänsten som PBA Prototyping Operator inom sektionen för PBA-prototyper på PPT. I denna roll rapporterar du till chefen för PBA Prototyping.

Som operatör kommer du att fokusera på Printed Board Assembly (PBA) i vår prototypproduktion i Kista. Som PBA-prototypoperatör kommer du att stödja vår prototyptillverkning för att säkerställa att våra PBA-produkter levereras i tid och med rätt kvalitet. För att möjliggöra våra PBA-byggen kommer du att hantera våra Pick & Place-maskiner, Screen printing/Jet printing-maskiner, AOI/SPI-maskiner samt utföra manuell omarbetning och modifieringar (t.ex. manuell lödning och BGA-reparation). Du kommer även att delta i tidiga byggfaser för nya arbetssätt kring PBA-tillverkning. Du behöver uppfylla Ericssons höga krav på kvalitet, producerbarhet, flexibilitet och kostnadseffektivitet, vilket innebär att du kommer att arbeta tvärfunktionellt nära olika roller och funktioner inom produktutveckling och design.

Du kommer att arbeta i produktion, och det krävs att du arbetar dagligen på prototypproduktionsplatsen.

Skulle man gå hela vägen i rekryteringsprocessen blir man anställd av Adecco Sweden som uthyrd ambulerande konsult till denna kund. fungerar allting bra, finns möjlighet till förlängning av uppdraget.

Kompetens: Du behöver ha en gymnasieexamen eller högre utbildning, alternativt relevant arbetslivserfarenhet (ca 3-5 år) inom området. Du har även kompetens inom kvalitet och PBA. För att lyckas i denna roll behöver du ha en utåtriktad och positiv inställning, ansvarstagande och ett engagemang för att möta nya utmaningar och möjligheter.

Du har starkt personligt driv, arbetar strukturerat och kan arbeta självständigt såväl som i team. Eftersom arbetet innefattar internationella kontakter både inom och utanför Ericsson är det viktigt att du behärskar engelska och svenska flytande, samt har goda kommunikations- och skrivkunskaper.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:

  • Hantera och köra Pick & Place-maskiner, screenprinter/Jetprinter och ugnsutrustning
  • Hantera och köra AOI- och SPI-utrustning
  • Granska lödningar och kvalitet med stöd av IPC 610
  • Hantera produktionsutrustning samt SMA-material/komponenter

Kvalifikationer:

  • Goda kunskaper inom Surface Mount Assembly (ytmontering)
  • Goda kunskaper inom hårdvara och maskiner för att kunna hantera våra maskiner
  • Grundläggande ESD-kompetens
  • Grundläggande kunskaper i manuell lödning
  • Grundläggande kunskaper i BGA-reparation
  • Grundläggande kunskaper i IPC 610 & IPC 7711/7721

Personliga egenskaper:

  • Utmärkta kommunikations- och samarbetsförmågor
  • Serviceinriktad
  • Resultatorienterad och kundfokuserad
om kunden
Prototyping and Production Technology (PPT) Sweden producerar testbäddar, tidiga prototyper och andra demonstrationsenheter för att validera och demonstrera ny teknik i samarbete med Ericsson Research, S&T, PEU och Product Management. Med strategiska kompetenser som exempelvis SMA, trådbondning, analyslaboratorium, 3D-printing/skanning, CNC-maskiner och testkammare erbjuder PPT en "One Stop Shop" för att möjliggöra innovation och teknologiskt ledarskap för Ericsson.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Edvard.bergstedt@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord

elektronik, lödning, ytmontering

Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 september 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.