Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

IT-koordinator AcadeMedia

Sista ansökningsdag
22 september 2024 (15 dagar kvar)
Publiceringsdatum
06 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

IT-koordinator med erfarenhet från IT-infrastruktur

Är du en erfaren Nätverkstekniker eller IT-koordinator som söker en ny spännande utmaning? AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag med en växande verksamhet i Sverige. Vi söker nu fler medarbetare till vår IT-avdelning. Nu söker vi en engagerad och motiverad person som vill vara en del av vår IT-drift och säkerställa förstklassig IT-leverans till vår organisation. AcadeMedias utbildningsverksamheter finns utspridda över hela landet och vi har cirka 200 000 elever och studerande som använder våra plattformar, vilket skapar en komplex, spännande och utmanande IT-miljö.

Exempel på arbetsuppgifter

Du kommer att jobba i ett team som ansvarar för att planera, bygga och vidareutveckla tekniska lösningar för våra skolverksamheter. Våra systemleverantörer genomför de praktiska delarna på plats hos våra skolor och du, tillsammans med ditt team, koordinerar och driver arbetet framåt.

I rollen kommer du även att ha tät kontakt med verksamheten för att kunna tillgodose önskemål, behov och krav.

* Agera IT-koordinator vid förvärv och organisationsförändringar

* Utföra beställningar av nätverksutrustning och skrivare till verksamheterna

* Kontakta och koordinera installatörer och leverantörer

* Övrigripande ansvar för de olika uppdragen samt uppföljning kring dessa

* Dialog och avstämning med verksamheten

Teamet du ingår i har även ansvar för att integrera nya verksamheter in i vår tekniska infrastruktur, dvs teknisk onboarding (behörighet, tekniska beställningar med mer).

Din bakgrund

Du har relevant erfarenhet från IT-infrastrukturområdet samt en bred och grundläggande kunskap inom nätverk/kommunikation. Du har med andra ord en god förståelse för nätverksstruktur, IP, kommunikation, behörighet med mer. Du har arbetat med printinstallationer och har en övergripande förståelse över hur printflödet ser ut.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom Cisco Meraki och en god förståelse för nätverkskoncept som DNS och TCP/IP för att kunna analysera och diagnostisera relaterade problem, samt leverera proaktiva, långsiktiga och hållbara lösningar på inom nät och print.

Du har erfarenhet från att ha jobbat med felsökning och generella IT-frågor på en support- och/eller en driftavdelning.

Du gillar att ha kontakt med människor och förstår värdet av att leverera bra och förstklassig service, både verbalt och i skrift via tydlig dokumentation. Du har god social kompetens och har lätt att skapa goda relationer till både kollegor och leverantörer. Som person är du noggrann, har ett öga för detaljer, är strukturerad med ett högt driv, nyfiken och initiativtagande. Du ser värdet i att vara med och utvecklas tillsammans i ett lag där alla är viktiga nyckelspelare.

För att passa i denna roll

Denna roll passar dig som vill utvecklas och ta ett mer övergripande och koordinerande ansvar inom IT-infrastruktur.

Du är en väldigt god kommunikatör, kan prata med alla typer av människor, vinna förtroende och få saker gjorda tillsammans.

Du har ett starkt eget driv, tar egna initiativ, hanterar beställningar, uppdrag på egen hand och tillsammans med kollegor och olika aktörer ser du till att verksamheten fungerar.

Du ser värdet i att vara en viktig del av att skapa en trygg, säker och fungerande IT-miljö för våra drygt 700 förskolor, skolor och vuxenutbildningar och på så sätt bidra till samhällets fortsatta utveckling.

Vad du får av oss

AcadeMedia ger dig som individ stor frihet och goda förutsättningar att själv forma din roll inom de givna ramarna. Vi värdesätter personer med stort personligt driv som vill utvecklas vidare och stöttar gärna denna utveckling.

Du kommer att jobba med kompetenta och erfarna kollegor i ett trevligt team och ha mycket eget ansvar. Du har stor möjlighet att vara innovativ och lösningsfokuserad i din roll för att verkligen bidra till vår verksamhets digitalisering och effektivisering. Vi tror på work life/balance och tycker det är viktigt att kunna kombinera yrkesliv med privatliv.

Vi sitter i fina nyrenoverade lokaler och har fyra våningar på Adolf Fredriks Kyrkogata 2. Vi är ca. 280 totalt på kontoret, 16 i den här arbetsgruppen. IT-koordinator sitter tillsammans med närmaste kollegorna, en till IT-koordinator och tre nätverkstekniker i ett öppet kontorslandskap. Möjlighet finns att arbeta hemifrån två dagar i veckan.

Om företaget:

AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i bland annat Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Våra medarbetare på våra drygt 700 förskolor, skolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential.

Denna tjänst är en tillsvidaretjänst med 6 månaders provanställning.

Sista ansökningsdag 22/9 2024. Tveka inte att ansöka redan idag då urval sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökan och kontakt
I denna rekryteringsprocess har AcadeMedia valt att samarbeta med Adecco.
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult: Stefan Wangdell på stefan.wangdell@adecco.se eller 076-1384817
Har du frågor angående din ansökan, var god kontakta Adeccos kandidatsupport via info@adecco.se
Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 september 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!