Hoppa till innehåll
Adda logotyp

Vi söker erfaren Upphandlare till kategori vård och läkemedel

Publiceringsdatum
16 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Adda jobbar med nationella upphandlingar och avtal och inom kategori Vård och Läkemedel söker vi nu en självgående upphandlare som kan driva och genomföra upphandlingar i världsklass. Kanske har du en bakgrund inom läkemedel och vaccin eller annat relevant område.

Addas kategorigrupp vård och läkemedel upphandlar bl.a vacciner som ingår i det nationella barnvaccinationsprogrammet samt andra vaccinationsprogram i Sverige och nu söker vi en ny medarbetare för att axla rollen som upphandlare, någonting som vi på Adda är vassa på!

Tjänsten
I rollen som upphandlare kommer du tillhöra kategorigruppen Vård och Läkemedel där läkemedel, medicinteknik och vårdrelaterade produkter/tjänster ingår. I kategorin kommer du vara en nyckelperson som får stora möjligheter att forma arbetet tillsammans med kategorigruppen. Vi arbetar med kategoristyrning och har tvärfunktionella team där du som upphandlare leder upphandlingsteamet, som även består av externa experter med kunskap av läkemedel.

Som upphandlare hos oss kommer du att leda, driva och genomföra upphandlingar självständigt på nationell nivå, från förstudie till avtalstecknande. Du kommer att genomföra upphandlingar inom kategori Vård och läkemedel där tyngdpunkt ligger kring vacciner. Du skall ha erfarenhet av att driva större upphandlingar i enlighet med LOU med många intressenter.

Vi arbetar mycket med våra relationer både till kund och marknad genom bl.a. hearings och workshops varför du ska trivas i en roll med många kontakter både internt och externt. Du skall vara en van projektledare och trivas med att leda möten, fördela arbete och se vad som behöver göras. I tjänsten finns det möjlighet att representera Adda i externa sammanhang, exempelvis kundmöten, föreläsningar eller andra typer av event. Viktigt är att du har den goda affären i centrum för att på så sätt skapa bästa nyttan till våra kunder.

Kvalifikationer
  • Meriterande är utbildad apotekare (farmaceut, receptarie) biomedicinsk analytiker eller inom medicin, biologi, kemi, fysiologi, farmakologi, farmaci.
  • Meriterande är erfarenhet av offentlig upphandling inom vacciner, läkemedel och/eller vårdrelaterade produkter eller likvärdig erfarenhet.
  • Noggrann, strukturerad, kommunikativ och analytisk.
  • Mycket god förmåga att samarbeta med andra och att arbeta teambaserat.
Krav
  • Upphandlare med erfarenhet av att självständigt driva egna offentliga upphandlingar.
  • Flytande svenska i tal och skrift, goda kunskaper i engelska.
  • Goda kunskaper i Officepaketet och digitala kommunikationsverktyg.
  • Relevant eftergymnasialutbildning, eller relevant arbetslivserfarenhet som upphandlare.
Din profil
För att lyckas i ditt arbete hos oss ser vi att du är en person som tar ansvar, vågar fatta beslut och driva upphandlingar framåt. Du är trygg i din egen förmåga och vågar lita på andra. Du tycker om att driva projekt och har ett stort intresse för den goda affären och vad som skapar värde för kunden. Viktigt för oss är att du är flexibel, vill lära nytt och inte räds en förändring, du är således engagerad och nyfiken på att både utveckla och utvecklas inom kategorigruppen Vård och Läkemedel.

Vidare trivs du i en verksamhet som har högt tempo, är en lagspelare och du kan balansera mellan noggrannhet och effektivitet.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Linda Höjer linda.hojer@adda.se. Sista ansökningsdag är 31a aug.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda
Adda är ett företag inom SKR som erbjuder tjänster och produkter inom digitalisering, strategisk försörjning och kompetensutveckling. Vi skickliggör våra kunder genom att utveckla kompetens och förmåga att ställa om. Det ger hela välfärden möjlighet att spara både tid och pengar. Adda har kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet www.adda.se.
Adda logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (44 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adda ägs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt en majoritet av Sveriges kommuner - som också utgör våra kunder. Vårt uppdrag är att göra största möjliga nytta för våra kunder genom att erbjuda strategiskt stöd inom inköp och HR.

Med vår verksamhet vill vi förenkla vardagen för våra kunder, frigöra resurser och bidra till en hållbar utveckling inom den offentliga verksamheten.