Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Systemingenjör till Echandia

Publiceringsdatum
04 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Lockas du av möjligheten att arbeta med spännande projekt, ha direktkontakt med kunder och vara med från koncept till färdig produkt? Echandia söker nu en Systemingenjör som kommer ha en nyckelroll och vara expert på deras batterisystem. Om du älskar problemlösning, högt tempo och ständig utveckling, är detta rollen för dig!Om tjänsten

Den globala sjöfartsindustrin befinner sig mitt i en historiskt grön omställning där fossilbaserade drivmedel successivt ersätts med kraftfulla och avancerade batterisystem med betydligt lägre klimatpåverkan. Echandia är en av de aktörer som bidrar till att minska sjöfartsindustrins klimatpåverkan, med utveckling av avancerade batterisystem för tyngre maritimt bruk som kärnverksamhet. I den expansiva fas Echandia befinner sig i söker de nu nästa stjärna i form av en systemingenjör, som ska bidra till bolagets fortsatta tillväxt.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du blir anställd som konsult av Academic Work och arbetar för Echandia. Uppdraget är långsiktigt och ambitionen är att bli överrekryterad av Echandia efter 6-12 månader.

Som Systemingenjör på Echandia kommer du att ha ett omväxlande arbete med mycket ansvar. Du kommer att spela en nyckelroll i ett team av skickliga ingenjörer där du kommer vara experten på deras system och arbeta i projekt där du fungerar som teknisk kontaktpunkt för kunder och stötta dem i frågor kring funktion, gränssnitt, installation, och andra tekniska ämnen. Att arbeta på Echandia innebär stort eget ansvar med stora möjligheter att växa och utvecklas.

Utöver detta inkluderar rollen även följande:Arbetsuppgifter
 • Integrering av batterisystem
 • CAD-modellering
 • Granskning och testning av kundkrav och specifikationer
 • Skriva och underhålla teknisk dokumentation och testrapportering
 • Bistå med information till teknisk beredning för kommande produktion
 • Kundmöten och kundbesök
 • HAZID deltagande internt och externt
 • Stödja projektledare med tidsuppskattningar, planering, och rapportering
 • Stödja inköp med teknisk kunskap
 • Stödja säljavdelningen med teknisk input och expertis


Kvalifikationer

Du ska trivas med ett högt tempo och en föränderlig arbetsmiljö. Du gillar att felsöka och åtgärda problem och känner dig inte stressad när du arbetar under en snäv deadline. Du kan läsa scheman och förstå systemdesigner. Du arbetar väl självständigt såväl som i team och du tvekar inte att ta dig an nya arbetsuppgifter.

Du kommunicerar obehindrat på svenska såväl som engelska.

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av EMC/EMI designpraxis och relevant valideringstestning
 • Erfarenhet av batterihanteringssystem och/eller laddningssystem
 • Erfarenhet av att arbeta med DC-system (24-1500V)
 • Goda kunskaper i att tolka och utvärdera regelverk och marina standarder
 • Erfarenhet från sjöfartsindustrin
 • Erfarenhet av Monitor ERP G5
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 september 2024 (44 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se