Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

SEO Content Writer till välkänt e-handelsföretag!

Sista ansökningsdag
29 oktober 2024 (58 dagar kvar)
Publiceringsdatum
30 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en skicklig SEO Content Writer som är en fena på att skapa engagerande och optimerat innehåll? Trivs du i snabbrörliga och samarbetsinriktade miljöer? På uppdrag av vår kund söker vi nu dig som vill arbeta som SEO Content Writer!



Om tjänsten

För vår kunds räkning, som är en av Nordens ledande e-handelsgrupper med tio varumärken, verksamma i sju länder och som har över 1 miljon aktiva konsumenter, söker vi nu en SEO Content Writer. Som SEO Content Writer kommer du att ansvara för att skapa, redigera och optimera innehåll för vår kunds e-handelswebbplatser i Sverige. I den här rollen kommer du främst att fokusera på att utföra innehållsbriefar med precision och en touch av kreativitet, samtidigt som du samarbetar med vår kunds SEO- och innehållsteam för att anpassa prioriteringar och affärsbehov.

Detta är ett konsultuppdrag genom Academic Work som pågår i cirka 4 månader. Det är en perfekt möjlighet om du vill få erfarenhet inom SEO Content Writing hos en av Nordens ledande e-handelsgrupper!



Arbetsuppgifter
  • Skapa och uppdatera innehåll (skriven text och grafik) för din marknad
  • Tillämpa SEO-bästa praxis för att optimera innehåll för maximal synlighet
  • Bedöma uppgiftsprioritet, känna igen när det är lämpligt att påskynda innehållsproduktionen med våra AI-verktyg eller när det är värt att investera extra tid för att förfina och lägga till kreativ flair.
  • Säkerställa att innehåll följer lokala lagkrav, inklusive samarbete med juridiska teamet för granskning.
  • Lägga till egna innehållsidéer och förslag som överensstämmer med våra SEO-behov i vår backlog.
  • Projektleda dina tilldelade uppgifter, hålla register uppdaterade och säkerställa att de smidigt går igenom processen från idé till färdigställande.
  • Publicera innehåll på våra e-handelssajter över en eller två plattformar och anpassa till olika tekniska specifikationer för varje.
  • Visa smidighet i att arbeta med sprints, bibehålla projektomfattningen och anpassa sig till förändrade prioriteringar.
  • Skapa briefar eller använda befintliga mallar för SEO-optimerad grafik för innehållsdelarna.
  • Ibland redigera, granska och publicera innehåll som skickats in av externa team som PR, med SEO-bästa praxis och behov i åtanke.


Kvalifikationer
  • Har mycket goda kunskaper med utmärkta skrivfärdigheter
  • Har en kandidatexamen, eller motsvarande erfarenhet, inom marknadsföring, kommunikation eller ett relaterat område
  • Har 2+ års erfarenhet av innehållsproduktion
  • Har en god förståelse för SEO-bästa praxis
  • Har kunskaper i designverktyg (såsom Adobe Suite och/eller Canva)
  • Har erfarenhet av att arbeta med CMS-system (såsom Magento)
  • Har starka organisatoriska och projektledningsförmågor, med ett agilt mindset som tillåter flexibilitet och adaptiva arbetsmetoder.
  • Har förmåga att arbeta självständigt och effektivt hantera uppgifter, samtidigt som du är en samarbetsvillig lagspelare när det behövs.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 oktober 2024 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se