Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Senior Redovisningskonsult till storbank

Publiceringsdatum
02 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en senior redovisningskonsult som jobbat flera år inom byrålivet och som nu är redo för nästa steg? Är du nyfiken, nytänkande och serviceinriktad där kunden är i fokus? Är det dig vi söker? Skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande!Om tjänsten

För en av våra bankkunders räkning söker vi nu en Senior Redovisningskonsult.

I din roll som Redovisningskonsult ingår varierande arbetsuppgifter kopplat till kunders ekonomi, bokföring och beskattning. Du kommer ha kundansvar och därmed ansvara för relationen, avtal och lönsamhet samt arbeta med samtliga delar inom redovisningen. Du blir en del av redovisningsverksamheten med 10 konsulter där alla har sina ansvarsområden men där man har en stark teamanda och jobbat sammansvetsat som lag för att kvalitetssäkra och leverera bästa möjliga tjänst till respektive kund. Du är därför bekväm med att ha nära kontakt med såväl kunder som interna kollegor och trivs med att verka som spindeln i nätet.

Kontoret ligger beläget i centrala Stockholm. Uppdraget avser initialt sex månader med goda chanser till förlängning coh en fortsättning hos banken. Visst låter det intressant!

Du erbjuds

 • Vara en del av en modern, växande och framåtriktad arbetsplats
 • Erbjudas personlig utveckling och arbeta tillsammans med engagerade, kompetenta kollegor
 • Utmanas i en större organisation där du även får vara och vidareutveckla verksamheten

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden.Arbetsuppgifter
 • Säkerställa den löpande redovisningen, koncernredovisning
 • Ansvara för månad- och kvartalsrapporteringen, deklarationer, kassaflödeanalyser, budgetar och prognoser
 • Upprätta månad-och årsbokslut, årsredovisningar och deklarationer för företag och privatpersoner
 • Rapportering till styrelse & VD
 • Rapportering till kund
 • Utveckla och förbättra deras verksamhet framåt
 • Ge stöd och agera bollplan till kollegor


Kvalifikationer
 • Har en relevant utbildning
 • Har minst tre års arbetslivserfarenhet som redovisningskonsult, gärna från en byrå
 • Har god kunskap i frågor för ägarledda bolag (bolagsstrukturer, K10:or)
 • Har en god och stabil kunskap inom redovisning och förstår hur det ekonomiska flödet fungerar och hänger samman vad gäller mer avancerad ekonomi
 • Är mycket trygg i ditt användande av system och Excel. Därtill praktisk erfarenhet av Fortnox
 • Du uttrycker dig utan svårigheter på svenska och engelska, både skriftligen och muntligen. Detta då de båda språken används dagligen.

Det är meriterande om du har

 • Arbetat mot fastighetssidan och-/eller stiftelser

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
Som senior redovisningskonsult behöver du ha en god analytisk förmåga där du förmår att se och förstå helheten. Vidare är du prestigelös och har du lätt för att samarbeta med andra och tar enkelt kontakt med både interna och externa intressenter där du har en pedagogisk och serviceinriktad approach. Som person är du nyfiken och har en vilja att lära och utvecklas samtidigt som du är initiativtagande och tar stort ansvar för ditt arbete samt levererar hög standard.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 augusti 2024 (44 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se